Παρέμβαση του υπουργού Εργασίας για το ζήτημα του efood.gr και την επιστολή που απέστειλε στους εργαζόμενους για την εργασιακή τους σχέση με την εταιρεία.

Τι προβλέπει ο νόμος

Κατ’ αρχάς ο Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε ότι αυτό που έγινε δεν έχει καμία σχέση με τον νέο νόμο για τα εργασιακά που ψήφισε η κυβέρνηση. «Δεν έχει καμία σχέση αυτό που έγινε με το efood με το νόμο. Ο νόμος αυτός προστατεύει ακόμα περισσότερο τους εργαζομένους», τόνισε ο υπουργός Εργασίας, εξηγώντας ότι «υπήρχε συγκεκριμένη νομοθεσία και επί Τσίπρα που επέτρεπε είτε να είσαι μισθωτός σε αυτές τις δουλειές είτε να είσαι ελεύθερος συνεργάτης. Αυτό δεν το αλλάξαμε. Αυτό γίνεται σε όλη την Ευρώπη, με εξαίρεση την Ισπανία». Μάλιστα, είπε ότι θα υπάρξει αναλυτική ανακοίνωση σχετικά με το τι ισχύει σε κάθε χώρα.  Σχετικά με το καθεστώς αυτό, είπε ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που θέλουν να είναι μισθωτοί σε αυτές τις επιχειρήσεις και άλλοι που προτιμούν να είναι ελεύθεροι συνεργάτες.

Αθέμιτη πρακτική του efood

Σε ό,τι αφορά τον νόμο για τα εργασιακά, ο κ. Χατζηδάκης είπε: «Φέραμε μια ρύθμιση με τον εργασιακό νόμο, με την οποία δίνουμε το δικαίωμα στους ελεύθερους συνεργάτες για συνδικαλισμό, υποχρεώνουμε τις εταιρείες να τους καλύπτουν από πλευράς υγείας και ασφάλειας και να τους δίνουν και τον προστατευτικό τους εξοπλισμό. Φέραμε, επίσης, για πρώτη φορά τη διάκριση ανάμεσα στις δύο κατηγορίες, κατοχυρώνοντας πραγματικά τι είναι ο ελεύθερος συνεργάτης και προστατεύοντας τους εργαζόμενους από αθέμιτες πρακτικές εταιρειών». Πρόκειται, λοιπόν, για μια αθέμιτη πρακτική του efood, όπως υπογράμμισε. Τέλος, σημείωσε ότι η ανάπτυξη θα φέρει και αύξηση στις αποδοχές, λέγοντας ότι «στην επόμενη απόφαση της κυβέρνησης για τον κατώτατο μισθό θα υπάρχει αντανάκλαση της ανάπτυξης και θα δοθεί ένα κοινωνικό μέρισμα στους εργαζόμενους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr