Χατζηδάκης ΕΦΚΑ

Με ένα βίντεο που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media, ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, περιγράφει τις αλλαγές που φέρνει στον συνδικαλισμό το νομοσχέδιο που ψηφίζεται αύριο στη Βουλή για την Προστασία της Εργασίας και, ταυτόχρονα, απαντά στην αντιπολίτευση και τις κατηγορίες της για τις αλλαγές αυτές.

Στην ανάρτησή του, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει ότι «σε αντίθεση με τα εργατοπατερικά κόμματα της Αριστεράς, εμείς πιστεύουμε ότι τα συνδικάτα υπάρχουν για να υπηρετούν τους εργαζόμενους. Κι όχι οι εργαζόμενοι τα συνδικάτα!

Γι’ αυτό με το νομοσχέδιο για την Προστασία της Εργασίας μπαίνουν νέοι ευρωπαϊκοί κανόνες για τον συνδικαλισμό: Ελάχιστη εγγυημένη υπηρεσία 33% σε κλάδους κοινής ωφέλειας κατά τη διάρκεια της απεργίας. Σεβασμός των αποφάσεων της Δικαιοσύνης όταν κρίνει τις απεργίες παράνομες.

Αστική ευθύνη για όσους συνδικαλιστές παρανομούν κατά τη διάρκεια των απεργιών. Διαφάνεια στα συνδικάτα με εγγραφή σε ηλεκτρονικό μητρώο. Υποχρεωτικό το σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για κήρυξη απεργίας. Τέλος στη χρηματοδότηση συνδικαλιστικών οργανώσεων από κόμματα και εργοδότες.

Προστασία αλλά όχι ασυδοσία στον συνδικαλισμό!».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr