Χατζηδάκης μισθός

Ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό στις 27 Ιουλίου προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στον «Ant1», εξήγησε πως στο τέλος του μήνα θα γίνουν γνωστές οι αποφάσεις της κυβέρνησης για το θέμα, ενώ σημείωσε ότι στόχος είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

Ο νέος εργασιακός νόμος

Για τον νέο εργασιακό νόμο, είπε ότι η θέση του εργαζόμενου θα ενισχύεται όσο ενισχύεται η οικονομία, ενώ σε ερώτηση για το οκτάωρο απάντησε ότι η εφαρμογή του εργασιακού νόμου θα κριθεί στην πράξη.

Ο υπουργός έκανε, επίσης, αναφορά στην άδεια 14 εργάσιμων ημερών στον πατέρα, στην πρόσθετη 6μηνη γονική άδεια για όλους τους πατέρες, καθώς και στις ειδικές ρυθμίσεις για τους γονείς.

Επιπλέον, σημείωσε ότι από το φθινόπωρο αποκλιμακώνεται το θέμα της έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων.

Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε πως στόχος είναι η αναβάθμιση της ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας, ενώ τόνισε πως οι έλεγχοι και η εφαρμογή του νέου νόμου θα αφορούν όλες τις επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: “Κανείς δεν απολύεται”

Τέλος, για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού των εργαζομένων, απάντησε ότι κανείς δεν θα απολύεται, αλλά για όσους αρνούνται να εμβολιαστούν θα ισχύει η άδεια άνευ αποδοχών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr