Μετά το «καλάθι του νοικοκυριού» έρχεται το ανανεωμένο «καλάθι των εορτών» και το παιδικό «καλάθι… των παιχνιδιών». Ενώ σήμερα  Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου ανακοινώνεται το εορταστικό «καλάθι του νοικοκυριού», ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με εκπροσώπους των αλυσίδων παιχνιδιών για το «καλάθι… των παιχνιδιών» και έχει διαπιστώσει θετική διάθεση για την εφαρμογή του μέτρου.

Το παιδικό «καλάθι των παιχνιδιών» 

Το «καλάθι παιχνιδιών» θα έχει διάρκεια τριών εβδομάδων και δεν θα υπάρχει υποχρεωτικότητα συμμετοχής των επιχειρήσεων όσον αφορά τον τζίρο. Υπενθυμίζεται ότι στο «καλάθι του νοικοκυριού» υποχρεούνται να συμμετέχουν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ με τζίρο πάνω από 90 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, σχετική ελευθερία θα υπάρχει και στο περιεχόμενο, αφού στο «καλάθι παιχνιδιών» θα περιλαμβάνονται κατηγορίες προϊόντων, όπως για παράδειγμα διαδραστικά – εκπαιδευτικά, επιτραπέζια και παζλ, κατασκευές, φιγούρες δράσεις και κούκλες κ.λπ. και όχι συγκεκριμένα προϊόντα.

Ο υπουργός ανέφερε ότι το «καλάθι παιχνιδιών» θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 14 Δεκεμβρίου και θα ισχύσει έως τις 11 Ιανουαρίου.

Το νέο καλάθι του νοικοκυριού

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, εκτός της λίστας με τα προϊόντα που θα το απαρτίζουν φαίνεται ότι θα είναι τελικά τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες, παρότι αποτελούν παραδοσιακά γλυκίσματα των εορτών.

Διεύρυνση των προϊόντων αναμένεται επίσης στην κατηγορία του κρέατος, όπου πέραν του χοιρινού και του κοτόπουλου τα οποία ήδη υπάρχουν, θα «μπουν» επίσης, γαλοπούλα και μοσχάρι. Καθώς την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς το κρέας «πρωταγωνιστεί» στο γιορτινό τραπέζι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr