Ακόμα ένα βήμα προς το απόλυτο χάος έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, με την κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος να είναι πλέον ανοιχτά εκρηκτική.

Το απόγευμα της Παρασκευής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε ότι παρέπεμψε τον Στέφανο Τζουμάκα στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος με το ερώτημα της διαγραφής, για δηλώσεις που ο πρώην υπουργός έκανε στον ΣΚΑΪ.

Σε ανάρτησή του στο X/Twitter, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε ότι «τιμώ τους αγώνες του Στέφανου Τζουμάκα τόσο κατά την περίοδο της Χούντας όσο και στη Μεταπολίτευση. Δεν μπορώ όμως να επιτρέψω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζουν στα κανάλια ένα ολόκληρο κόμμα, που έχει μόνη του δύναμη τα μέλη και τους ψηφοφόρους του, ως “ολιγαρχικό” και “διαπλεκόμενο”. Ο κ. Τζουμάκας έθεσε σήμερα τον εαυτό του εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Με λύπη τον παραπέμπω στην επιτροπή δεοντολογίας για τα περαιτέρω. Η παρουσία στα κανάλια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αντί να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιπολιτεύονται το κόμμα τους -προς μεγάλη ικανοποίηση των μεγαλοδημοσιογράφων- σταματάει εδώ».

Αφορμή για την κίνηση αυτή του Σ. Κασσελάκη στάθηκαν δηλώσεις του Σ. Τζουμάκα στον ΣΚΑΪ, όπου μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «ορισμένοι θέλουν διάσπαση και όχι μόνο μέσα από το κόμμα, και από έξω. Η ολιγαρχία και η διαπλοκή εγκαταστάθηκαν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ» ενώ αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «αυτός δεν ήρθε, τον φέρανε, τίποτε δεν έρχεται από μόνο του. Εν γνώσει του Τσίπρα ήρθε, άλλο τι στάση κρατάει, το παιδί δεν κάνει, υπάρχει κανείς που δεν το ήξερε;».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διχασμένος πια, γιατί η ηγεσία δεν γίνεται αποδεκτή. Ήδη έχει την πρώτη της πολιτική ήττα στις δημοτικές εκλογές. Πολιτικά έχω πλήρη διαφωνία με την ηγεσία, δεν μπορεί να οδηγήσει. Υπέστη την πρώτη ήττα τώρα πάει για τη δεύτερη στις ευρωεκλογές, αυτή είναι η άποψή μου», συνέχισε ο Σ. Τζουμάκας, προσθέτοντας ότι «τι βγήκε και είπε η πολιτική ηγεσία το βράδυ των δημοτικών… Λέξη για την πολιτική απομόνωση και το πολιτικό στραπάτσο… “τι έγινε με τον δήμαρχο τάδε και τον τάδε” για να αποφύγει το πρόβλημα»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr