πυραυλικές επιθέσεις

Χωρίς ρεύμα βρίσκονται πολλές περιοχές της Ουκρανίας, ενώ από το πρωί, τόσο στο Κίεβο όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας, συνεχίζονται με σφοδρότητα οι ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις.

Το γραφείο Τύπου του πρόεδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε έκτακτες διακοπές ρεύματος σε ολόκληρη την Ουκρανία λόγω ζημιών σε υποδομές ζωτικής σημασίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση :

  • Στο Κίεβο, μια κρίσιμης σημασίας ενεργειακή υποδομή υπέστη ζημιές. Η πόλη αντιμετωπίζει πάλι προβλήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης.
  • Στην περιοχή Κιρόβγκραντ, αναφέρθηκε χτύπημα κοντά στον υδροηλεκτρικό σταθμό του Κρέμεντσουκ.
  • Ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης της Ζαπορίζια ανακοίνωσε χτύπημα σε υποσταθμό.
  • Οι αρχές της περιοχής Τσερνίβτσι ανέφεραν ζημιές σε υποδομές ζωτικής σημασίας.
  • Επιπλέον, οι αρχές των περιοχών Ζίτομιρ, Λβοβ, Ρίβν και Μικολάιβ ανέφεραν επίσης εκρήξεις χωρίς περαιτέρω πληροφορίες για τις συνέπειες.

«Ως αποτέλεσμα των πληγμάτων σε κρίσιμες υποδομές, τμήμα της πρωτεύουσας δεν έχει ρεύμα. Δεν υπάρχει παροχή νερού σε ορισμένες περιοχές. Όλες οι υπηρεσίες λειτουργούν» δήλωσε ο Βιτάλι Κλίτσκο.

Τρομοκρατία τα ρωσικά πλήγματα σε κρίσιμες υποδομές 

«Τα ρωσικά πλήγματα στην ουκρανική ενεργειακή υποδομή είναι τρομοκρατία και προσπάθεια παγώματος εκατομμυρίων αμάχων. Θέλουν να αφήσουν τους ανθρώπους χωρίς φως, νερό και αποχέτευση – το χειμώνα, στο κρύο.

Είναι γενοκτονία. Ένα ολόκληρο έθνος στο κέντρο της Ευρώπης δολοφονείται» τόνισε ο σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας Άντον Γκεραστσένκο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr