Καλογρίτσας:

Ολοκληρώθηκε χθες στην ανακρίτρια του Αρείου Πάγου Ευδοξία Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, η απολογία του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, ο οποίος κατηγορείται σε βαθμό πλημμελήματος για συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος όσον αφορά την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, το 2016.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της χθεσινής του απολογίας, ο επιχειρηματίας επανέλαβε όσα είχε αποκαλύψει με τη μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει στη Δικαιοσύνη, στο πλαίσιο της αντιδικίας με τον λιβανέζικο όμιλο CCC.

“Ο Νίκος Παππάς «οργανωτής» στο σχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες”

Στην αναφορά του αυτή ο κ. Καλογρίτσας έκανε λόγο για εικονική συναλλαγή εταιρείας του με τον λιβανέζικο όμιλο, από την οποία, όπως υποστηρίζει, του δόθηκαν τρία εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

  • Ακόμη, απέδωσε στον τότε υπουργό Νίκο Παππά, ρόλο «οργανωτή» στο σχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, με σκοπό «την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκπροσωπούσε και ενδεχομένως τη χειραγώγηση ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης και τον επηρεασμό του τηλεοπτικού κοινού».

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής του απολογίας ενώπιον της ανακρίτριας, ο κ. Καλογρίτσας ρωτήθηκε αν στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών είχε διαδραματίσει ρόλο κάποιο άλλο πρόσωπο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκτός του κ. Παππά.

“Δεν επιθυμώ να αναφερθώ σε άλλα πρόσωπα”

Στην ερώτηση αυτή ο επιχειρηματίας, φέρεται να απάντησε ότι δεν επιθυμεί να αναφερθεί σε άλλα πρόσωπα. Επιπλέον, κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Καλογρίτσας ρωτήθηκε αν πριν προχωρήσει στις επίμαχες καταγγελίες για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, είχε έρθει σε συμφωνία με κάποιο άλλο πρόσωπο και απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν του το επιτρέπει η ιστορία του. Μάλιστα, φέρεται να κατέθεσε πως όσες φορές αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη υπόθεση ήταν πάντα ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Σε δήλωσή του ο συνήγορος του κατηγορούμενου επιχειρηματία, Ανδρέας Λοβέρδος, πάλεψε και παλεύει για την αποκατάσταση της αλήθειας, η οποία, όπως είπε, έχει σημαντικό χαρακτήρα όχι μόνο για την εύρυθμη λειτουργία της Πολιτείας αλλά και για την αποκατάσταση του ιδίου και των μελών της οικογένειάς του. Ακόμη, όπως ανέφερε ο κ. Λοβέρδος ο εντολέας του παλεύει και για την αποκατάσταση της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειάς του ως πολιτικό πρόσωπο, το οποίο σέβεται και υπολήπτεται ακόμη και τώρα την Αριστερά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr