Διπλή βράβευση για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία RAFARM η οποία κέρδισε ένα χρυσό και ένα ασημένιο βραβείο στα φετινά Manufacturing Excellence Awards που επιβραβεύουν την αριστεία στην ελληνική βιομηχανία. Συγκεκριμένα, η RAFARM έλαβε τις ακόλουθες διακρίσεις:

  • GOLD στην ενότητα «Καινοτομία και νέες τεχνολογίες» στην κατηγορία «Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D)»

  • SILVER στην ενότητα «Επενδύσεις και στρατηγική» στην κατηγορία «Εξωστρεφής μεταποιητική δραστηριότητα»

Ο κ. Άρης Μητσόπουλος, Αντιπρόεδρος και CEO της RAFARM δήλωσε με αφορμή τη βράβευση: «Είναι μια σημαντική αναγνώριση μιας μακρόχρονης επιχειρηματικής προσπάθειας που έχει στη βάση της, στρατηγικό σχέδιο, προσήλωση και όραμα. Και τα δύο βραβεία έχουν ιδιαίτερη αξία για μας καθώς αφορούν τους δυο πλέον σημαντικούς και στρατηγικούς άξονες της εταιρείας, οι οποίοι αλληλοτροφοδοτούνται. Η Έρευνα και Ανάπτυξη με την ετήσια σταθερή επένδυση του 8% των εσόδων μας, υποστηρίζει την εξωστρέφειά μας πέρα από τα ελληνικά σύνορα και τις εξαγωγές μας οι οποίες αποτελούν τον μεγαλύτερο τροφοδότη των εσόδων μας. Θέλω να πω, μπράβο σε όλους τους ανθρώπους της RAFARM! Συνεχίζουμε με την ίδια φιλοσοφία και υλοποιούμε το νέο επενδυτικό μας πλάνο που περιλαμβάνει την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου κέντρου Έρευνας & Ανάπτυξης και την επέκταση των μονάδων παραγωγής της εταιρείας. Το 2021 όπου το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί, θα είμαστε σε ακόμα καλύτερη θέση, ενισχύοντας την ανάπτυξη, την παραγωγή και την διάθεση αξιόπιστων φαρμακευτικών προϊόντων στην Ελλάδα και τον κόσμο».

Η RAFARM συγκαταλέγεται στις ιστορικές εταιρείες της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, με εμπειρία πλέον των 45 ετών στην ανάπτυξη, παραγωγή και εμπορία φαρμακευτικών προϊόντων και κατατάσσεται ανάμεσα στις 5 μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες φαρμάκων. Η εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στην ανάπτυξη στείρων οφθαλμικών και ενέσιμων προϊόντων στην Ευρώπη και πλέον αναγνωρίζεται παγκοσμίως, με δυναμική παρουσία και στις 5 ηπείρους. Είναι η πρώτη ελληνική φαρμακοβιομηχανία που έλαβε πιστοποίηση από τον US FDA για το υπερσύγχρονο εργοστάσιο και ερευνητικό της κέντρο, ενώ έχει λάβει εγκρίσεις από τον FDA για δυο προϊόντα που αναπτύχθηκαν από το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της και κυκλοφορούν στην αγορά των ΗΠΑ.

Σήμερα, ο κύκλος εργασιών του ομίλου RAFARM ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ και οι εξαγωγές, από το 26% των πωλήσεων το 2019, αναμένεται να φτάσουν το 40% το 2021, δείγμα της έντονης εξωστρέφειάς του ομίλου. Την τελευταία τριετία, οι επενδύσεις της εταιρείας στο τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης έχουν ανέλθει στα 16 εκατομμύρια ευρώ, επιτυγχάνοντας ενίσχυση του δυναμικού με κορυφαία στελέχη της αγοράς, προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας και εξειδίκευση στην ανάπτυξη πολύπλοκων φαρμακοτεχνικών μορφών.

Τα Manufacturing Excellence Awards που διοργανώνονται από την Boussias Communications, αναδεικνύουν και επιβραβεύουν επιχειρήσεις του βιομηχανικού τομέα και της μεταποίησης, στο πλαίσιο της λειτουργίας τους που περιλαμβάνει την καινοτομία και την ποιότητα εργασιών στην παραγωγική & εφοδιαστική αλυσίδα, τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες, την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και τη συνεισφορά τους στην ανάπτυξη της οικονομίας της περιοχής που δραστηριοποιούνται. Η διάκριση στα Manufacturing Excellence Awards, προερχόμενη από μια ανεξάρτητη επιτροπή ειδικών, αποδεικνύει ότι η Ελλάδα μπορεί και έχει διεθνώς ανταγωνιστικές βιομηχανικές επιχειρήσεις.

Διαβάστε ακόμη
Εθνική: Κάτω του 15% ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων – Ενίσχυση των πελατών στη δύσκολη συγκυρία
CNN: Έγγραφα-«φωτιά» δείχνουν ότι η Κίνα έδινε ψευδή στοιχεία στην αρχή της πανδημίας του κοροναϊού

Πηγή: economico.gr