Χρυσοχοϊδης Καραϊβάζ

Ειδεχθές έγκλημα χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης τη στυγνή δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, χθες το μεσημέρι στον Άλιμο.

Εξερχόμενος  από τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη δολοφονία του δημοσιογράφου, ο  υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως “πολύ γρήγορα, όπως κάνει πάντα η Ελληνική Αστυνομία, θα βρει τους ενόχους και θα τους παραδώσει στην δικαιοσύνη».

Παράλληλα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξέφρασε θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ.

Αναλυτικά η δήλωση του στους δημοσιογράφους:

“Η δολοφονία αποτελεί έγκλημα ειδεχθές. Η δημοσιογραφική του ιδιότητα στην περίπτωση αυτή αποκτά ιδιαίτερο βάρος. Πριν από λίγο ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό. Με ρητή του εντολή θα επισπευθούν οι έρευνες.

Η Ελλάδα είναι μία ασφαλής και φιλήσυχη χώρα. Η ελληνική πολιτεία, η ελληνική Δημοκρατία, αποδίδει ιδιαίτερο σεβασμό στην ελευθεροτυπία και στην προστασία των δικαιωμάτων.

Πολύ γρήγορα, λοιπόν, όπως κάνει πάντα η Ελληνική Αστυνομία, θα βρει τους ενόχους και θα τους παραδώσει στην Ελληνική Δικαιοσύνη για να επιληφθεί αυτή. Εκφράζω βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ”.

Πηγή: economico.gr