Tο COSMOTE Insurance είναι μια προηγμένη ψηφιακή πλατφόρμα σύγκρισης και αγοράς ασφαλειών, η οποία απευθύνεται σε όλους τους καταναλωτές ανεξαρτήτως τηλεπικοινωνιακού παρόχου. Πρόκειται για έναν «έξυπνο», online τρόπο ασφάλισης για το αυτοκίνητο, την μοτοσυκλέτα, την κατοικία, το σκάφος και την πρωτοβάθμια υγεία. Εύκολα, γρήγορα και σε συνεργασία με κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα. Με το COSMOTE Insurance ο καταναλωτής, μπορεί κυριολεκτικά από την άνεση του σπιτιού του και από το κινητό του ή το tablet, να δημιουργήσει – όποια στιγμή θέλει- ένα οικονομικό πακέτο ασφάλισης που καλύπτει τις δικές του ανάγκες, να εξοφλήσει τα ασφάλιστρα και να λάβει το συμβόλαιο στο email του, μέσα σε λίγα λεπτά και μάλιστα με εγγύηση χαμηλότερης τιμής.

Με το COSMOTE Insurance ο καταναλωτής, έχοντας πλήρη εικόνα της ασφαλιστικής αγοράς μπορεί να συγκρίνει online και να αγοράσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιό του. Μπορεί ακόμα να προσθέσει ή να αφαιρέσει καλύψεις και να τροποποιήσει τη διάρκεια ασφάλισης. Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά, που καταχωρεί ο ίδιος στην πλατφόρμα, το COSMOTE Insurance του προτείνει καλύψεις που ταιριάζουν στο προφίλ του. Έτσι διαμορφώνει ουσιαστικά ο ίδιος το ασφαλιστήριό του, καθώς έχει τη σχετική πληροφορία και συμβουλή ηλεκτρονικά. Παράλληλα, αν το επιθυμεί έχει εξυπηρέτηση & καθοδήγηση από πιστοποιημένους και έμπειρους συμβούλους ασφαλίσεων 24 ώρες 7 ημέρες την εβδομάδα, για την επίλυση κάθε απορίας τηλεφωνικά ή online και για καθοδήγηση σε όλα τα στάδια, πριν και μετά την ασφάλιση.

Εκτός από τις προσωποποιημένες ασφαλιστικές προτάσεις, στα πλεονεκτήματα του COSMOTE Insurance συγκαταλέγονται, επίσης, η αξιοπιστία και η διαφάνεια που προσφέρει, αλλά και η ασφάλεια στις συναλλαγές.

To COSMOTE Insurance συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες από την εγχώρια και διεθνή αγορά, όπως: Interamerican (και προγράμματα Anytime), Εθνική Ασφαλιστική, Eurolife, Ergo, Alllianz, AXA, Ιντερσαλόνικα, Interlife, Ατλαντική Ένωση, Mondial Assistance, Apeiron και CNP ΖΩΗΣ.

Η ασφάλιση αυτοκινήτου αποδεικνύεται η δημοφιλέστερη υπηρεσία της πλατφόρμας, με τους περισσότερους ασφαλισμένους να επιλέγουν το βασικό πακέτο που συνήθως αντιστοιχεί στην υποχρεωτική από το Νόμο κάλυψη Αστικής Ευθύνης. Ακολουθούν η ασφάλιση κατοικίας και πρωτοβάθμιας υγείας. Το μεγαλύτερο ποσοστό των πελατών του COSMOTE Insurance προέρχεται από νεότερα ηλικιακά στρώματα που είναι περισσότερο εξοικειωμένα με το διαδίκτυο και στρέφονται σ’ αυτό αναζητώντας καλύτερες τιμές, ευκολία, ταχύτητα και αυτοματοποιημένες διαδικασίες.

Έχοντας συμπληρώνει ήδη δύο χρόνια στην ελληνική αγορά, το COSMOTE Insurance μετρά δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους, ενώ κατά τη διάρκεια του lock down λόγω κορωνοϊού κατάφερε να ανταποκριθεί γρήγορα και με ευελιξία στις απαιτήσεις των πελατών του. Με σύμμαχο την τεχνολογία, συνέχισε απρόσκοπτα να προσφέρει τις υπηρεσίες του, αυξάνοντας μάλιστα τα νέα ασφαλιστήρια που εκδόθηκαν στην πλατφόρμα του. Άλλωστε, στην εποχή μας, όπου οι καταναλωτές είναι περισσότερο εκπαιδευμένοι στα ψηφιακά εργαλεία και χρησιμοποιούν σχεδόν καθημερινά το internet και το ηλεκτρονικό εμπόριο, η υιοθέτηση σύγχρονων ψηφιακών λύσεων κρίνεται απαραίτητη περισσότερο από ποτέ.

Πηγή: economico.gr