Τα τελευταία χρόνια, προκειμένου η Ευρώπη να γίνει η πρώτη κλιματικά ουδέτερη Ήπειρος, θέτει ως προτεραιότητα την αλλαγή των οδικών μετακινήσεων που σήμερα ευθύνονται για περισσότερο από το 70% των ρύπων στις πόλεις μας .

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει να αυξήσει τον αριθμό ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τα 1.4 εκατομμύρια που κυκλοφορούν σήμερα, στα 30 εκατομμύρια ως το τέλος αυτής της δεκαετίας.

Η ΔΕΗ, ως ηγέτιδα δύναμη στην ενέργεια, υποστηρίζει τον ουσιώδη ρόλο της στη διείσδυση και την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στη χώρα και συμβάλλει στην Εθνική προσπάθεια, για την αύξηση των σημείων φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τόσο κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου, όσο και μέσα στις πόλεις

H αύξηση αυτή αναμένεται να ενισχύσει τις πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια

Όπως επισημαίνει ο Γενικός Διευθυντής της Ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ Κυριάκος Κοφινάς, Η ΔΕΗ blue ήδη διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο φορτιστών σε χώρους με ελεύθερη πρόσβαση στην Ελλάδα, με περισσότερους από 750 σημεία φόρτισης σήμερα, ενώ έχει ανακοινώσει την εγκατάσταση 10.000 φορτιστών στα επόμενα 5 χρόνια.

Παράλληλα, συνεχίζει να αναπτύσσει το δίκτυο της, προχωρώντας σε σημαντικές συνεργασίες με ελληνικές επιχειρήσεις.

Ετσι, η ΔΕΗ blue τοποθετεί στα 119 καταστήματα  ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, 1.374 θέσεις φόρτισης σε όλη την Ελλάδα εντός του 2022-23

Το μεγαλύτερο μέρος των σταθμών φόρτισης θα βρίσκεται στην Αττική, καθώς φορτιστές της ΔΕΗ Blue θα τοποθετηθούν σε 46 καταστήματα ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ενώ 73 θα τοποθετηθούν στα super market της εταιρείας στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Η ΔΕΗ, είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ενέργειας από  ανανεώσιμες πηγές στην Ελλάδα και γι’ αυτό εξασφαλίζει ότι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας όλων των σημείων φόρτισης προέρχεται αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr