Την απόφαση του να παραμείνει πρωθυπουργός της Ισπανίας, ανακοίνωσε ο Πέδρο Σάντσεθ, «έπειτα από μια περίοδο σκέψης σχετικά με το μέλλον του». Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, έχει ενημερωθεί σχετικά και ο βασιλιάς Φίλιππος ΣΤ’.

Η απόφαση του Σάντσεθ να συνεχίσει, βάζει τέλος σε μια εβδομάδα κατά την οποία επικράτησε περαιτέρω αναταραχή στα πολιτικά πράγματα της Ισπανίας λόγω του ενδεχομένου να διεξαχθούν νέα ψηφοφορία στο κατακερματισμένο κοινοβούλιο για να επιλεγεί νέος πρωθυπουργός ή ακόμη και οι τέταρτες βουλευτικές εκλογές μέσα σε πέντε χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σάντσεθ αιφνιδίασε τόσο αντιπάλους όσο και συμμάχους όταν ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι αναστέλλει για μερικές ημέρες τα δημόσια καθήκοντά του για να εξετάσει το ενδεχόμενο να παραιτηθεί, προκαλώντας μεγάλες διαδηλώσεις οπαδών του το Σαββατοκύριακο στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός έκανε την ανακοίνωση αυτή την ίδια ημέρα που δικαστήριο ανακοίνωσε ότι θα διεξαγάγει έρευνα σε βάρος της συζύγου του, της Μπεγκόνια Γκόμεθ, για αθέμιτη άσκηση επιρροής και για επιχειρηματική διαφθορά, κατηγορίες για τις οποίες ο Σάντσεθ δήλωσε ότι είναι ψευδείς και ενορχηστρωμένες από τους συντηρητικούς αντιπάλους του.

Διαβάστε επίσης – Μπάχαλο στην Ισπανία: Η δικαιοσύνη ζητά να απορριφθεί η μηνυτήρια αναφορά ακροδεξιάς οργάνωσης κατά της συζύγου του Σάντσεθ

Πηγή: economico.gr