Νίκος Δένδιας

Τη διεθνή νομιμότητα έναντι της τουρκικής αναθεωρητικής προκλητικότητας βάζει στο τραπέζι η Αθήνα, μετά τις νέες εξωφρενικές δηλώσεις αξιωματούχων της Άγκυρας.

Έτσι, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε ότι θα αποστείλει επιστολές σε όλα τα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ. «Θα ενημερώσουμε άμεσα συμμάχους & εταίρους για το περιεχόμενο των προκλητικών δηλώσεων των τελευταίων ημερών για να καταστεί σαφές ποιος δυναμιτίζει τη συνοχή του ΝΑΤΟ» έγραψε ο κ. Δένδιας στο twitter.

Ο κ. Δένδιας ενημέρωσε άμεσα τους Ευρωπαίους εταίρους, συμπεριλαμβανομένου του Ύπατου Εκπροσώπου για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ και των ΗΠΑ το περασμένο Σάββατο, ενώ σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στις επιστολές θα παρατίθενται αυτούσιες οι δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων. Η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι το κείμενο των δηλώσεων αυτών είναι τόσο εξωφρενικό που παρέλκει οποιοσδήποτε σχολιασμός. Ο Υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε επίσης τον Τσέχο ομόλογό του Γιαν Λιπάβσκι για την άμεση αντίδραση της Τσεχικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, η οποία χαρακτήρισε «απαράδεκτες» και «καθόλου επιβοηθητικές» τις πρόσφατες τουρκικές δηλώσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr