Δένδιας Οδησσός

Την πρόθεση της Ελλάδας να συμβάλει στην ανοικοδόμηση της Οδησσού εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά τη συνάντηση που είχε στην ιστορική πόλη με την Όλγα Στεφανίσινα, αναπληρώτρια πρωθυπουργό, αρμόδια για θέματα ευρωατλαντικής ενσωμάτωσης, της Ουκρανίας.

Στη δήλωσή του κ. Δένδιας ανέφερε: «Ήλθα εδώ για να επαναλάβω την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και να διατρανώσω τις στενές σχέσεις που έχουμε με τη Οδησσό, το παρελθόν της και, επιτρέψτε μου να εκφράσω την ελπίδα, το μέλλον της.

FM @NikosDendias’ statement during his meeting with the Deputy Prime Minister for European and Euro-Atlantic integration of Ukraine, @StefanishynaO in #Odessa on April 3.

Read ➡️https://t.co/B6o3zBf8vn

Δείτε εδώ : pic.twitter.com/W6sEc1yk0I

— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) April 4, 2022

H Oδησσός θα έχει ένα λαμπρό μέλλον 

Διότι αυτό που είναι ξεκάθαρο, ακόμη και πίσω από τους καπνούς του σημερινού βομβαρδισμού, είναι ότι η Οδησσός θα έχει ένα λαμπρό μέλλον. Το μόνο πράγμα που μπορώ να πω τώρα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς είναι ότι θα είμαστε τμήμα αυτού του μέλλοντος βοηθώντας σας να ανοικοδομήσετε την πόλη και να την κάμετε ακόμη πιο όμορφη, ακόμη καλύτερη».

Ο κ. Δένδιας ευχαρίστησε τους συνομιλητές του και για τα μέτρα που έλαβαν προκειμένου να προστατευθούν τα ιστορικά αντικείμενα του κτιρίου της Φιλικής Εταιρείας.

«Επιτρέψετε μου να πω, ως τελευταίο σχόλιο, ότι ήταν συγκινήθηκα πολύ, όταν επισκέφθηκα το κτίριο της Φιλικής Εταιρείας, όπου ξεκίνησε η Ελληνική Επανάσταση και το βρήκα όπως το άφησα το Ιούλιο. Με όλα τα αντικείμενα στο υπόγειο, προστατευμένα. Σας ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό. Εκτιμούμε πολύ ότι προστατεύσατε την κοινή μας κληρονομιά. Σας εύχομαι το καλύτερο σε αυτούς του δύσκολους καιρούς».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr