Μαριούπολη Δένδιας

Την αρωγή των ουκρανικών αρχών για την ασφάλεια του Έλληνα Γενικού Προξένου Μανώλης Ανδρουλάκης, ο οποίος παραμένει στη Μαριούπολη ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας που επικοινώνησε με τον ομόλογό του στο Κίεβο Ντμτρο Κουλέμπα.

Η επικοινωνία του κ. Δένδια έγινε σχεδόν δύο ώρες μετά το σοβαρό επεισόδιο με ανταλλαγή πυρών έξω από το κτήριο του ΟΑΣΕ στο οποίο έχει μετακομίσει τις τελευταίες μέρες το ελληνικό προξενείο.

Νωρίτερα το υπουργείο Εξωτερικών δεν επιβεβαίωνε τη σοβαρότητα του επεισοδίου που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Κυριακής.

O YΠΕΞ @NikosDendias επικοινώνησε με τον Ουκρανό ομόλογό του D.Kuleba ζητώντας την αρωγή των Ουκρανικών αρχών για την ασφάλεια του 🇬🇷 Γενικού Πρόξενου στη Μαριούπολη, καθώς και για τη δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου για εκκένωση https://t.co/AjXbrJwMK6

— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) March 6, 2022

Όλα ξεκίνησαν στις 13:15 όταν έγινε προσπάθεια για κατάληψη του κτιρίου, εντός του οποίου στεγάζεται και το ελληνικό προξενείο.

Στον χώρο εκείνη την ώρα βρίσκονταν ο Πρόξενος, μέλη του ΟΑΣΕ και Ουκρανοί οι οποίοι είχαν αναζητήσει καταφύγιο.

Ασφαλείς στον καταφύγιο εντός του κτιρίου

Έξω από το κτήριο αντηλλάγησαν σφοδρά πυρά και οι περισσότεροι διαμένοντες εκεί αναζήτησαν καταφύγιο στο υπόγειο του κτιρίου.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρόξενος και οι υπόλοιποι είναι ασφαλείς και παραμένουν στο καταφύγιο εντός του κτιρίου.

Επειδή, όμως, η κατάσταση έγινε γίνει πλέον πολύ επικίνδυνη αναζητούνται τρόποι ασφαλούς διαφυγής με την παροχή εγγυήσεων από τις όποιες αρχές έχουν τον έλεγχο της περιοχής που δοκιμάζεται από σφοδρούς βομβαρδισμούς.

Προς αυτή την κατεύθυνση μάλιστα, ο Έλληνας ΥΠΕΞ ζήτησε από τον ομόλογό του τη δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου για εκκένωση του κτιρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr