Για οικονομική σταθερότητα δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως «ποτέ δεν θα ξαναζήσουμε όσα ζήσαμε» και λέγοντας «όχι» σε πειράματα με τον προϋπολογισμό. Μάλιστα, αναφερόμενος τα οικονομικά προγράμματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο ίδιος σχολίασε ότι ακόμα και το 1/10 να εφαρμοζόταν, θα εκτροχιαζόταν ο προϋπολογισμός.
«Πρώτος γνωρίζω πως η ακρίβεια ροκανίζει τα εισοδήματα των πολιτών» υπογράμμισε μιλώντας στον Ant1 και συμπλήρωσε πως στην ενέργεια επανερχόμαστε σταδιακά στις τιμές προ του 2021.
«Η στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος με μόνιμες αυξήσεις είναι η μόνη απάντηση στην ακρίβεια. Οι αυξήσεις στον κατώτατο μισθό είναι μεγαλύτερες από τη συνολική αύξηση του πληθωρισμού» υποστήριξε ο πρωθυπουργός και τόνισε πως την περίοδο της πανδημίας δαπανήθηκα πολλά χρήματα. «Η χώρα πρέπει να παράγει πρωτογενή πλεονάσματα. Ποτέ δεν θα ξαναζήσουμε αυτά που ζήσαμε και αυτό είναι δέσμευση. Στην αρχή της χρονιάς δεν θα πειραματιστούμε με τον προϋπολογισμό. Το 1/10 αν εφάρμοζαν από αυτά που λένε τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα εκτροχιαζόταν ο προϋπολογισμός» τόνισε.
Όσον αφορά την επιβολή προστίμων για αισχροκέρδεια, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε «Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι που δεν έχουν βάλει μυαλό και γι’ αυτο συνεχίζουν να επιβάλλονται πρόστιμα.
Δεν με νοιάζει πόσο μεγάλη είναι η εταιρεία, εφόσον διαπιστωθεί η παράβαση θα επιβληθεί πρόστιμο και θα εισπραχθεί. Γνωρίζει κάθε εταιρεία ή επιχειρηματίας ότι αν παραβεί το νόμο θα τιμωρηθεί. Ειδικά οι πλασματικές εκπτώσεις με εξοργίζουν. Να δώσουμε περισσότερα εργαλεία στους πολίτες για να κάνουν τις καλύτερες επιλογές και ειδικά να υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια στις τιμές».

Βαθιές τομές στο κράτος

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός απέρριψε κάθε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. «Αυτή την 4ετια πρέπει να κάνουμε βαθιές τομές στο κράτος. Αν στην πρώτη 4ετια αντιμετωπίσαμε κρίσεις τώρα μπαίνουμε στα βαθειά. Θα κριθώ για την αποτελεσματικότητα των πολιτικών στο τέλος της 4ετιας» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr