Η Deutsche Bank δήλωσε τη Δευτέρα ότι αναμένει ότι ο S&P 500  θα κλείσει το επόμενο έτος 12% υψηλότερα, καθώς η αύξηση των κερδών θα παραμείνει ανθεκτική, ακόμη και αν οι Ηνωμένες Πολιτείες βιώσουν μια ήπια και σύντομη ύφεση. Παρόμοιες αποδόσεις αναμένει και στην Ευρώπη και έτσι τηρεί στάση overweight. Ο στόχος για τα τέλη του 2024 στον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 500 τοποθετείται στις 510 μονάδες από 458 μονάδες σήμερα, δηλαδή μια άνοδος της τάξης του 11% περίπου, σύμφωνα με το βασικό σενάριο

Οι στρατηγικοί αναλυτές της Deutsche Bank αναμένουν ότι ο δείκτης θα κλείσει το 2024 στις 5.100 μονάδες. Ο S&P 500 έχει σημειώσει άνοδο κοντά στο 19% μέχρι στιγμής φέτος.

Η Deutsche Bank προβλέπει ότι τα κέρδη των εταιρειών του S&P 500 θα αυξηθούν κατά 10%, αφού ληφθεί υπόψη μια “ήπια και σύντομη” ύφεση, ενώ αναμένει ότι τα κέρδη των εταιρειών του δείκτη θα αυξηθούν κατά 19% το επόμενο έτος, εάν το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν των ΗΠΑ αυξηθεί κατά 2%.

Σημειώνεται ότι αυτός ο στόχος της Deutsche Bank για το τέλος του 2024 στον S&P 500 είναι 8,5% υψηλότερος από τη μέση πρόβλεψη των 4.700 από 33 στρατηγικούς αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

“Εάν η αύξηση των κερδών συνεχίσει να ανακάμπτει όπως προβλέπουμε, οι αποτιμήσεις θα παραμείνουν καλά υποστηριζόμενες γύρω από την κορυφή του εύρους, όπως είναι τυπικό για την τιμολόγηση της ανάκαμψης της αύξησης των κερδών”, ανέφεραν οι στρατηγικοί αναλυτές.

Η υποχώρηση του πυρήνα του πληθωρισμού στα προ της πανδημίας επίπεδα, χωρίς να χρειαστεί να επιβραδυνθεί η ανάπτυξη, θα μπορούσε επίσης να στηρίξει τον δείκτη αναφοράς, καθώς αυτό θα υποδηλώνει ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεν θα μειώσει τα επιτόκια, εκτός αν υπάρξει ύφεση, πρόσθεσαν.

Την περασμένη εβδομάδα, η BofA Global Research δήλωσε ότι αναμένει ότι ο δείκτηςσε αυτά ηunderweight στις μετοχές της Ιαπωνίας, ενώ τηρεί ουδέτερη στάση για της Αναδυόμενες Αγορές.

Παρόμοιες αποδόσεις στην Ευρώπη με αυτές των ΗΠΑ

Η γερμανική τράπεζα βλέπει παρόμοιες αποδόσεις στην Ευρώπη με αυτές των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του 2024 και έτσι τηρεί στάση overweight. Ο στόχος για τα τέλη του 2024 στον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 500 τοποθετείται στις 510 μονάδες από 458 μονάδες σήμερα, δηλαδή μια άνοδος της τάξης του 11% περίπου, σύμφωνα με το βασικό σενάριο.

Deutsche Bank: Overweight στις μετοχές το 2024 - Χαμηλές ακόμη οι αποτιμήσεις, έρχονται σημαντικά κέρδη σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Όπως επισημαίνει, τα δεδομένα για την ανάπτυξη στην Ευρώπη βρίσκονται ήδη σε επίπεδα που παρατηρήθηκαν σε προηγούμενες υφέσεις, οι προσδοκίες ανάπτυξης της κερδοφορίας έχουν μειωθεί σημαντικά και οι αποτιμήσεις των μετοχών είναι στα επίπεδα που βρισκόντουσαν στα βάθη της ευρωπαϊκής χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Γενικά, όπως τονίζει, σε περίπτωση επιβράδυνσης της οικονομίας ή ύφεσης, αναμένει ένα ήπιο και σύντομα sell-off μόνο.

Σε ό,τι αφορά τις κλαδικές τοποθετήσεις, η γερμανική τράπεζα συστήνει για το 2024 ουδέτερη στάση στην Τεχνολογία, ενώ παραμένει overweight σε Τράπεζες και σε Κυκλικά Καταναλωτικά Αγαθά, καθώς ήδη αποτιμούν την ύφεση και αναμένεται να ωφεληθούν το περισσότερο από την ανάκαμψη της οικονομίας στη συνέχεια.

Παράλληλα, γυρίζει σε overweight τη στάση της για τα Βασικά Υλικά, ενώ παραμένει ουδέτερη σε Βιομηχανία και Ενέργεια. Τέλος, παραμένει underweight στις αμυντικές μετοχές μέχρι οι φόβοι για ύφεση συνοδευτούν με πτώση των αποδόσεων των ομολόγων.

  • Με πληροφοριες από το Reuters
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

div style=”margin-bottom: 40px” id=”sas_80652″>

Πηγή: economico.gr