διάγγελμα Μητσοτάκη

Στις 18.00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί τηλεοπτικό μήνυμα όπου αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης, μετά την εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, για τον εορτασμό του Πάσχα αλλά και το άνοιγμα της εστίασης.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η εστίαση θα ανοίξει σε εξωτερικούς χώρους τη Δευτέρα ή την Τρίτη του Πάσχα ενώ οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις θα επιτραπούν από τις 14 Μαΐου.

Επίσης οι ίδιες ότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εμπειρογνώμονες εισηγούνται την παράταση του ωραρίου κυκλοφορίας των πολιτών κατά μία ώρα, δηλαδή έως τις 22:00, για τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας. Από τη Δευτέρα του Πασχα, δε, η κυκλοφορία θα είναι ελεύθερη έως τις 23:00. Αντίθετα, «κλειδώνει» και τυπικά το Πάσχα
στην πόλη, καθώς δεν θα δοθεί το πράσινο φως για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Παράλληλα οι λοιμωξιολόγοι απευθύνουν σύσταση για 9 άτομα στο οικογενειακό τραπέζι το Πάσχα, μέχρι 2 οικογένειες σε εσωτερικούς χώρους, και 12 άτομα, όταν το πασχαλινό τραπέζι γίνεται σε εξωτερικό χώρο.

Μετά το μήνυμα του πρωθυπουργού, στις 19.00 θα γίνουν ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr