Διάγγελμα Μητσοτάκη

Το νέο σκληρό lockdown στην Αττική αναμένεται να ανακοινώσει, απόψε στις 19.30, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Ο πρωθυπουργός θα απευθύνει μήνυμα προς τους πολίτες για τους νέους περιορισμούς τους οποίους επιβάλει η έξαρση της πανδημίας, μετά την έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων και την εισήγησή τους για καθολικό lockdown στο λεκανοπέδιο.

Η σύσκεψη της επιτροπής του υπουργείου Υγείας διήρκεσε λιγότερο από μια ώρα, καθπώς όλα τα επιδημιολογικά στοιχεία των τελευταίων 24ώρων δείχνουν ότι είναι αναγκαία η άμεση λήψη αυστηρών μέτρων για να αποτραπεί ένα τρίτο, και βίαιο κύμα της πανδημίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η επικρατέστερη εκδοχή είναι η εφαρμογή αυστηρής καραντίνας έως την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου και μετά επανεξέταση των στοιχείων.

Σε ό,τι αφορά το πότε θα αρχίσει η εφαρμογή τους, το πιθανότερο είναι τα νέα μέτρα να ισχύσουν από το πρωί της Τετάρτης ή της Πέμπτης, κάτι που θα διευκρινιστεί τις επόμενες ώρες.

Η αυστηρή καρατνίνα σημαίνει ότι θα κλείσουν τόσο τα σχολεία όλων των βαθμίδων, όσο και η λειτουργία του λιανεμπορίου ακόμη και με την μέθοδο του click away.

Πηγή: economico.gr