Μητσοτάκης εμβολιασμοί

«Διαβατήριο» όχι μόνον για την ψυχαγωγία, αλλά και για την εργασία γίνεται ο εμβολιασμός με βάση τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, ο οποίος αποτυπώνεται τόσο στην τροπολογία για την υποχρεωτικότητα που κατατέθηκε στην Βουλή όσο και στα μηνύματα που εκπέμπονται από το Μαξίμου.

Ο σχεδιασμός αυτός δεν περιλαμβάνει, ούτε πρόκειται να περιλάβει, «ποινή» απόλυσης, μέσα όμως από τις σοβαρές διοικητικές και οικονομικές κυρώσεις εστιάζει στο να πιέσει για την μέγιστη δυνατή αύξηση των εμβολιασμών κυρίως σε εκείνες τις κατηγορίες εργαζομένων που έρχονται σε επαφή με ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Στην ίδια κατεύθυνση της πίεσης κινείται και το ανοιχτό ενδεχόμενο που αφήνουν κυβερνητικά στελέχη για επέκταση της υποχρεωτικότητας και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες πέραν των υγειονομικών και των εργαζομένων στους οίκους ευγηρίας, εάν αυτό αποδειχθεί αναγκαίο.

Εκκληση Μητσοτάκης στους εκπαιδευτικούς: Σας παρακαλώ, εμβολιαστείτε

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριακος Μητσοτάκης έδειξε σήμερα τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών ως προϋπόθεση για να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία:

« Αν ένας εκπαιδευτικός στο δημοτικό σχολείο νοσήσει», είπε, «τότε είναι πολύ δύσκολο να αντικατασταθεί. Σε αυτή την περίπτωση, το σχολείο ή ένα τμήμα του ίσως χρειαστεί να κλείσει για μια εβδομάδα ή για δύο εβδομάδες. Για τον λόγο αυτό καλώ όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό, δασκάλους και καθηγητές. Σας παρακαλώ: Εμβολιαστείτε! Για να είμαστε και εμείς σε θέση να ξανανοίξουμε τα σχολεία μας με ασφάλεια και με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα τον Σεπτέμβριο».

Π.Πικραμένος: Πιθανοί οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί για εκπαιδευτικούς και στρατεύσιμους

Ένα βήμα παραπάνω προχώρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμένος, αφήνοντας απολύτως ανοιχτό το ενδεχόμενο για υποχρεωτικό εμβολιασμό και των εκπαιδευτικών καθώς των στρατεύσιμων. Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της κρατικής ραδιοφωνίας, ο κ. Πικραμένος είπε ότι οι επόμενες πληθυσμιακές ομάδες που θα μπορούσε να επεκταθεί το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού είναι οι δάσκαλοι, οι φοιτητές και οι στρατεύσιμοι και σημείωσε ότι εφόσον τελικά υπάρξουν αντιρρήσεις, η λύση θα δοθεί από τη Δικαιοσύνη.

Στο ερώτημα εαν θα έπρεπε να γίνει επέκταση του μέτρου της υποχρεωτικότητας πέρα από τις ομάδες που έχουν ήδη περιληφθεί στην τροπολογία, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης απάντησε καταφατικά. «Ποιο είναι το πρωταρχικό αγαθό που πρέπει να προστατέψουμε, η υγεία, αλλά για να υπάρχει ζωή και υγεία, πρέπει να δουλέψει και η οικονομία, αλλιώς με τι χρήματα θα στηριχθεί η υγεία;». είπε, προσθέτοντας ότι οι δάσκαλοι τα παιδιά, οι φοιτητές, οι φαντάροι, οι ναύτες είναι μερικές ομάδες ακόμα όπου θα μπορούσε να επεκταθεί το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Προσλήψεις με πιστοποιητικό εμβολιασμού;

Όταν ρωτήθηκε εάν ο πολίτης που θα θέλει να προσληφθεί σε μια επιχείρηση, δημόσια ή ιδιωτική, θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έδωσε επίσης θετική απάντηση φέρνοντας το εξής παράδειγμα:«Πώς δεν σας επιτρέπεται να οδηγείτε χωρίς δίπλωμα; Είναι θεμιτή υποχρέωση σε μια περίοδο πανδημίας και το θεωρώ απολύτως φυσιολογικό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr