Γκρίζοι Λύκοι

Εκτός από την αντιπολίτευση τώρα και στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία ζητούν να τεθεί εκτός νόμου η εξτρεμιστική τουρκική οργάνωση «Γκρίζοι Λύκοι», πράγμα το οποίο η κυβέρνηση Μέρκελ δύσκολα θα μπορέσει να αποφύγει. αναφέρει σε δημοσίευμά της η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Die Welt.

Επικαλούμενη πηγές από τον  κυβερνητικό συνασπισμό CDU/CSU,  η εφημερίδα αναφέρει ότι το θέμα πρόκειται να τεθεί αμέσως μετά την επόμενη Σύνοδο Κορυφής στην γερμανική Βουλή, από τους σοσιαλδημοκράτες του SPD.

Ο “βιολογικός ρατσισμός” των “Γκρίζων Λύκων”

Το άρθρο αναφέρει ότι οι «Γκρίζοι Λύκοι» κατηγορούνται για «βιολογικό ρατσισμό», «αντισημιτισμό» και ολοκληρωτική νοοτροπία, χαρακτηριστικά που δεν συμβαδίζουν με την Δημοκρατία, ενώ κάνει αναφορά και στα σύμβολα της οργάνωσης που παραπέμπουν σε ωμή δύναμη και βία.

«Οι Γκρίζοι Λύκοι αποτελούν απειλή για την δημοκρατική τάξη στην Ευρώπη λόγω της επιρροής τους και πρέπει να τεθούν εκτός νόμου» τονίζει, συστήνοντας ότι η απαγόρευση της οργάνωσης από την Γαλλία πρέπει να αποτελέσει το πρότυπο και για την Γερμανία.

«Η κυβέρνηση Μακρόν αιτιολόγησε την απαγόρευση της οργάνωσης βασιζόμενη στις διακρίσεις και το μίσος που την διακατέχουν, καθώς συμμετείχε σε πράξεις βίας εναντίον Κούρδων και Αρμενίων ακτιβιστών», διευκρινίζει.

Πάνω από 11.000 τα μέλη των Γκρίζων Λύκων στην Γερμανία

To  άρθρο επικαλείται ειδική έκθεση της Bundesamt für Verfassungsschutz δηλαδή των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών ότι οι «Γκρίζοι Λύκοι» είναι φορείς και διαδίδουν εξτρεμιστικές εθνικιστικές και ακροδεξιές ιδέες. Αν και η έκθεση υπολογίζει σε περίπου 11.000 τα ενεργά μέλη των Γκρίζων Λύκων στην Γερμανία, κατά πολλές εκτιμήσεις, ο αριθμός τους είναι πολύ μεγαλύτερος.

Κλείνοντας, η εφημερίδα κάνει εκτενή αναφορά στα πολιτικά στελέχη και προσωπικότητες από όλο το πολιτικό φάσμα που έχουν ζητήσει την απαγόρευση των Γκρίζων Λύκων.

Πηγή: economico.gr