Διευρύνεται η συνεργσία της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας με τη Bpifrance

Διευρυμένο Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας (MoU) με τη Γαλλική Αναπτυξιακή Τράπεζα – Bpifrance ανακοίνωσε η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Το μνημόνιο ενισχύει τη συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων για τα επόμενα δύο χρόνια και υπογράφηκε από την Πρόεδρο και CEO της HDB κα Αθηνά Χατζηπέτρου στο πλαίσιο της 7ης έκθεσης BIG (Bpifrance Inno Generation).

Παράλληλα, μαζί με τον Αντιπρόεδρο της HDB, κ Παντελή Τζωρτζάκη και ανώτερα στελέχη της Τράπεζας, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με ομολόγους τους από τη Bpifrance για τη διερεύνηση δράσεων υλοποίησης της συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένης της διασύνδεσης με Γάλλους επιχειρηματίες.

Η συμφωνία προβλέπει μεταξύ άλλων:

• Ανταλλαγή τεχνογνωσίας με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσω διεξαγωγής σεμιναρίων, συνέδριων, επιχειρηματικών φόρουμ και άλλων εκδηλώσεων.

• Προώθηση οικονομικών συμπράξεων μεταξύ γαλλικών και ελληνικών εταιρειών.

• Δημιουργία διμερών εργαλείων χρηματοδότησης: Η HDB και η Bpifrance θα εξετάσουν τη συγχρηματοδότηση έργων κοινού ενδιαφέροντος.

• Συνεργασία για την ενίσχυση των εξαγωγών: Η HDB και η Bpifrance, θα συνεργαστούν για τη δημιουργία εργαλείων εγγυήσεων και χρηματοδότησης που καλύπτουν τις ειδικές ανάγκες των εξαγωγικών επιχειρήσεων.

• Προώθηση και διευκόλυνση τεχνολογικών συνεργασιών μεταξύ γαλλικών και ελληνικών εταιρειών.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, υπογράφηκε σύμβαση συνεργασίας για τη δημιουργία και προσέλκυση επενδυτών σε ελληνικές επιχειρήσεις μέσω της νέας ψηφιακής κοινότητας InnoAgora by HDB, που φιλοξενείται στην πλατφόρμα EuroQuity της Bpifrance.

Σχέδια επενδύσεων γαλλικών εταιρειών στην Ελλάδα

Με αφορμή την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της HDB και της Bpifrance ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Είμαι εξαιρετικά ευτυχής που η συνεργασία μας  με την Γαλλία συνεχίζεται και στο οικονομικό πεδίο με πολύ μεγάλη ταχύτητα και εμβάθυνση των μεταξύ μας σχέσεων. Το μνημόνιο συναντίληψης με την Γαλλική Αναπτυξιακή Τράπεζα Bpifrance συνεχίζει για δύο ακόμα χρόνια τη σημαντική παρουσία της γαλλικής αναπτυξιακής τράπεζας και τη σημαντική συμβολή της για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Τους ευχαριστούμε και θα σχεδιάσουμε και θα υλοποιήσουμε μαζί πολλά σχέδια επενδύσεων γαλλικών εταιρειών στην Ελλάδα».

Χρηματοδότηση της καινοτομίας και των ευρωπαϊκών βέλτιστων πρακτικών

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης σημείωσε τα εξής:

«Η Bpifrance, η αναπτυξιακή τράπεζα της Γαλλίας, έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της Γαλλικής οικονομίας τις τελευταίες δεκαετίες. Η επίσημη συνεργασία πλέον με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα στο κομμάτι της χρηματοδότησης της καινοτομίας αλλά και των ευρωπαϊκών βέλτιστων πρακτικών, δίνει σημαντικά εργαλεία και υποστήριξη στην HDB έτσι ώστε να πιάσει ταχύτερα τους στόχους που έχουμε θέσει για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».

Στήριξη ελληνογαλλικών συμμαχιών

Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της HDB κα Αθηνά Χατζηπέτρου δήλωσε στο Bpifrance TV:

«Η συνεργασία μας με την Bpifrance ξεκίνησε πριν 2 χρόνια, κατά τη διάρκεια του δικού μας μετασχηματισμού. Σήμερα, μέσω της υπογραφής του MoU, επεκτείνουμε αυτή τη συνέργεια, εστιάζοντας ακόμη περισσότερο στην καινοτομία και στη στενότερη συνεργασία μας για την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και τεχνογνωσίας με σκοπό την στήριξη ελληνογαλλικών συμμαχιών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr