Γραπτή δήλωση για την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς εξέδωσε ο κ. Μιχάλης Σάλλας, Πρόεδρος του  Lyktos Group, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής τάχθηκε υπέρ της απαλλαγής του γνωστού τραπεζίτη για υπόθεση σχετικά με υποτιθέμενη χειραγώγηση τίτλων πριν από μια δεκαετία.

Σημειώνεται ότι στη σημερινή συνεδρίαση,  τάχθηκε υπέρ της απαλλαγής του Μ. Σάλλα η πρόεδρος της Επιτροπής Βασιλική Λαζαράκου, η οποία είχε ψηφίσει “λευκό” στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Επομένως, με ψήφους 4-3 απαλλάσσεται για την υπόθεση ο κ. Σάλλας.

Όπως αναφέρει ο κ. Σάλλας στη δήλωσή του, “πρόκειται για μία θεσμικά ορθή απόφαση που αναδεικνύει την  ευθυκρισία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς  σε ζητήματα ουσίας”.

Ο ίδιος προσθέτει ότι “στο πλαίσιο των εξελίξεων αυτών, η Lyktos Participations υπό την ιδιότητά της ως Στρατηγικός Επενδυτής της Παγκρήτιας Τράπεζας είναι σε θέση πλέον να εντείνει τις προσπάθειές της, σε συνεργασία με τη Διοίκηση της Τράπεζας, για την ολοκλήρωση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της Παγκρήτιας. Η αύξηση αυτή λήγει στις 27 Οκτωβρίου 2022, σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων  της Τράπεζας”.

Πηγή: economico.gr