Ανατροπή στη δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής, καθώς η εισαγγελέας της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου, πρότεινε οι ποινές για τους καταδικασθέντες για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωσε να έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα, εξαιρώντας μόνο τον καταδικασθέντα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά.

«Δεν προέβησαν σε νέες αξιόποινες πράξεις»

Στην αγόρευσή της, η εισαγγελέας υποστήριξε ότι «πέρασαν 7 έτη και δεν προχώρησαν σε νέες αξιόποινες πράξεις. Να επισημανθεί ότι διαλύθηκε η Χρυσή Αυγή, έκλεισαν τα γραφεία της και η εφημερίδα. Ανεξαρτήτως όσων προαναφέρθηκαν, η εκτέλεση των ποινών ισοδυναμεί με ανεπανόρθωτη βλάβη καθώς έως να τελεσιδικήσει η υπόθεση θα έχουν εκτίσει την επιβληθείσα ποινή».

Παράλληλα, είπε ότι «άπαντες οι πολίτες είναι ίσοι χωρίς να γίνεται κάποια διάκριση. Ο νόμος δίνει τη δυνατότητα να αναστέλλεται η ποινή. Από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει ότι θα διαπράξουν άλλα εγκλήματα», ενώ σημείωσε ότι η πλειοψηφία των καταδικασθέντων έχει λευκό ποινικό μητρώο, πλην του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος έχει μια καταδίκη σε ηλικία 22 ετών, αλλά και των Αλεξόπουλου και Μπούκουρα που έχουν κάποιες καταδίκες για παραβάσεις.

«Περιμένουν τη δίκαιη κρίση»

Ανέφερε, δε, ότι «αποδείχθηκε ότι οι καταδικασθέντες έχουν νόμιμη διανομή, δεν υπήρξαν υπόδικοι ούτε παραβίασαν περιοριστικούς όρους της διαμονής τους. Ακόμα κι οι κατηγορούμενοι που προφυλακίστηκαν μετά την αποφυλάκιση τους τους επιβλήθηκαν όροι ορισμένοι ιδιαιτερα αυστηροί, αλλά εμφανίστηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Ορισμένοι εξ αυτών παρουσιάστηκαν στο ακροατήριο. Περαιτέρω δεν είναι ύποπτοι φυγής. Περιμένουν τη δίκαιη κρίση του δικαστηρίου σας και εμφανίστηκαν όταν ζητήθηκε από το δικαστήριο σας», είπε η εισαγγελέας κατονομάζοντας μεταξύ άλλων και τους πρώην βουλευτές Κασιδιάρη, Λαγό και Ματθαιόπουλο.

Πηγή: economico.gr