δίκη Χρυσή Αυγή

Νέα εμπλοκή προέκυψε στη δίκη της Χρυσής Αυγής, μετά το αίτημα εξαίρεσης που υπέβαλε ο Γιάννης Λαγός.

Στη νέα σύνθεση του δικαστηρίου που θα εξέταζε το αίτημα του Γιάννη Λαγού, η πρόεδρος δήλωσε κώλυμα και αυτοεξαιρέθηκε, επειδή ήταν δεύτερη επίκουρη ειδική ανακρίτρια στην κύρια ανάκριση που διενεργήθηκε στο Εφετείο για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Μετά την εξέλιξη αυτή θα πρέπει να κριθεί από άλλη σύνθεση το κώλυμα της προέδρου, ώστε η διαδικασία για την εξέταση του αιτήματος να προχωρήσει είτε με άλλον πρόεδρο είτε με την ίδια.

Κανένα ελαφρυντικό για την ηγετική ομάδα

Νωρίτερα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους επτά της ηγετικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Ελαφρυντικά αναγνωρίστηκαν σε τέσσερις πρώην βουλευτές, καθώς και σε οκτώ κατηγορουμένους.

Ωστόσο, ο Γιάννης Λαγός υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου, κατηγορώντας το για προκατάληψη.

Προκλητικός ο Λαγός

Ο καταδικασμένος ευρωβουλετής ακολουθεί παρελκυστική τακτική με στόχο να προκαλέσει καθυστέρηση,  καθώς η στάση του δεν επηρεάζει επι της ουσίας τη διαδικασία της απονομής των ποινών που αναμένεται να ακολουθήσει.

Μετά την διακοπή και αλλαγή σύνθεσης του δικαστηρίου για να εξεταστεί το αίτημά του, έκανε ένα ακόμη σόου στην αίθουσα λέγοντας προκλητικά: «Ετσι μπράβο …Εναν έναν τους στέλνουμε σπίτια τους»…. Ο χρυσαυγίτης βουλευτής φώναζε και για τη διαδικασία λέγοντας πως “έπαιξαν με τις αθώες ζωές 67 ατόμων”.

Πηγή: economico.gr