Χρυσή Αυγή

Αύριο, Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι θα συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής, με την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου επί των ποινών.

Στην σημερινή της εισήγηση επί των ποινών, η εισαγγελέας πρότεινε κάθειρξη 13 ετών για τα επτά μέλη της ηγεσίας της οργάνωσης – ανάμεσά τους, και για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Χρήστο Παππά.

Η εισαγγελέας πρότεινε ποινές κάθειρξης 7 χρόνων για τους πρώην βουλευτές της Χ.Α. για τους οποίους δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, ενώ για εκείνους που το δικαστήριο τους αναγνώρισε ελαφρυντικά, τέσσερις συνολικά, Στάθη Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Μιχάλη Αρβανίτη και Νικόλαο Μίχο, η εισαγγελική πρόταση ήταν κάθειρξη 5 χρόνια.

Αν η πρόταση της εισαγγελέως για τους τέσσερις πρώην βουλευτές με τα ελαφρυντικά γίνει δεκτή, η ποινική τους μεταχείριση θα είναι ευνοϊκότερη από τα λοιπά πολιτικά στελέχη και πάντως δεν θα έχουν κίνδυνο να πάνε φυλακή.

Η εισαγγελέας πρότεινε ισόβια για τον Γιώργο Ρουπακιά, ενώ για τους συνεργούς του

στη δολοφονία Φύσσα εισηγήθηκε ποινές κάθειρξης 8 ετών. Ποινές από 10 ως 7 πρότεινε για τους μετέχοντες στη βίαιη επίθεση κατά των αιγύπτιων ψαράδων, ενώ μικρότερες ποινές, από κάποιους μήνες ως και έξι χρόνια, πρότεινε για τις λοιπές εγκληματικές δράσεις της Χ.Α.

Πηγή: economico.gr