Η τελική αντίστροφη μέτρηση για τον καταλογισμό των ποινών στα μέλη της Χρυσής Αυγής άρχισε, καθώς το δικαστήριο συνεδριάζει και πάλι, μετά την προσπάθεια του Γιάννη Λαγού να ζητήσει την εξαίρεση των δικαστών.

Οι προτάσεις της εισαγγελέως

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ως ώρας, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να επιβληθεί κάθειρξη 13 ετών στην διευθυντική ομάδα (Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Χρήστος Παπάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος).

Επίσης, εισηγήθηκε ποινή κάθειρξης 5 ετών για όσους καταδικασθέντες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση έλαβαν ελαφρυντικό, μεταξύ των οποίων και οι Μίχος, Μπούκουρας και Αλεξόπουλος.

Ισόβια για Ρουπακιά

Όσον αφορά στον καθ’ ομολογίαν του δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να του επιβληθεί ισόβια κάθειρξη, αλλά και ακόμα 7 έτη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Για όσα μέλη της οργάνωσης καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική ομάδα και δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά (Μπαρμπαρούσης, Ζαρούλια, Ηλιόπουλος, Πατέλης, Πανταζής, και άλλοι) η εισαγγελέας ζήτησε να καταδικαστούν σε ποινή κάθειρξης 7 ετών.

Για τις επιμέρους κατηγορίες

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, πρέπει να επιβληθούν καθείρξεις οκτώ ετών στον καθένα, σε όσους κατηγορούνται για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και δεν έχουν ελαφρυντικό και έξι ετών σε εκείνους που έχουν.

Για την ομάδα των κατηγορουμένων που κρίθηκαν ένοχοι για την υπόθεση των Αιγύπτιων αλιεργατών, εισηγήθηκε κάθειρξη εφτά ετών για όσους έχουν ελαφρυντικά και δέκα ετών για τον πυρηνάχρη Περάματος Αναστάσιο Πανταζή.

Για την υπόθεση του ΠΑΜΕ, που έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα, για τρεις κατηγορούμενους ζήτησε φυλάκιση δέκα μηνών και για έναν κατηγορούμενο έξι μηνών για κάθε πράξη.

Για το αδίκημα της παράνομης οπλοφορίας η εισαγγελική λειτουργός εισηγήθηκε ποινή φυλάκισης από 6-18 μήνες κατά περίπτωση και χρηματικές ποινές. Μεταξύ των καταδικασθέντων για αυτό το αδίκημα είναι και οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης,  Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής και Νίκος Μίχος.

Πηγή: economico.gr