Μητσοτάκης Ελπιδοφόρος

Εντονη δυσαρέσκεια στην Αθήνα, η οποία πλέον έγινε και δημόσια αποδοκιμασία, προκαλεί η “αβάντα” που έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στον Ταγίπ Ερντογάν, με την επιλογή του να παραβρεθεί στα εγκαίνια του “Σπιτιού της Τουρκίας” στην Νέα Υόρκη, παρουσία μάλιστα και του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σήμερα και στη δημόσια και απόλυτη αποδοκιμασία του αρχιεπισκόπου Αμερικής.

Ερωτώμενος σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ήταν λιγόλογος αλλά σαφής:

«Μας ενόχλησαν οι κινήσεις του αρχιεπισκόπου. Η Ελληνική κυβέρνηση εκφράζει τη δυσαρέσκειά της».

Στο δε ερώτημα αν θα τον συναντήσει στη Νέα Υόρκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ήταν στον αρχικό σχεδιασμό είπε: «Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού είναι υπό διαμόρφωση. Προκύπτουν διάφορα, Θα ενημερωθείτε έγκαιρα».

Ο Ελπιφορόρος είχε δεχθεί προειδοποίηση

Κυβερνητικες πηγές στη Νέα Υόρκη εξεφρασαν επίσης έντονη δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς του Αρχιεπισκόπου Αμερικής αναφορικά με την παρουσία του στα εγκαίνια του “Σπιτιού της Τουρκίας”, στη Νέα Υόρκη στην παρουσία του Ταγίπ Ερντογάν και του κατοχικού ηγέτη, Ερσίν Τατάρ. Σύμφωνα με πληροφορίες, δε, ο κ. Ελπιδοφόρος είχε δεχθεί προειδοποίηση – σύσταση να μην παραβρεθεί στα εγκαίνια.

Λόγω της δυσαρέσκειας που προκάλεσε η στάση του κ. Ελπιδοφόρου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να μην επισκεφθεί την Aρχιεπισκοπή, την Παρασκευή. Τη δική του επίσκεψη ακύρωσε και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος εμφανίζεται εξαιρετικά θυμωμένος, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κύπριος Πρόεδρος επέλεξε να συναντηθεί με τον πρώην Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Δημήτριο, μία κίνηση που δείχνει την οργή της κυπριακής αντιπροσωπείας για την απόφαση του κ. Ελπιδοφόρου, να απορρίψει τις εκκλήσεις της Αθήνας και της Λευκωσίας και να μην παραστεί στα εγκαίνια.

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ground Zero

Την Παρασκευή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το “Σημείο Μηδέν” για να αποτίσει φόρο τιμής στους νεκρούς της 11ης Σεπτεβρίου. Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα εκεί επρόκειτο να βρεθεί και ο κ. Ελπιδοφόρος για να ξεναγήσει τον πρωθυπουργό στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Ωστόσο, ακόμη και αυτή η ξενάγηση αίνεται να τελεί πλέον υπό αίρεση μετά την ανοιχτή αποδοκιμασία της Αθήνας προς τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr