ερντογάν ιμάμογλου

Κόλαφος για τον Ταγίπ Ερντογάν είναι η δημοσκόπηση της εταιρίας Metropol για τα φαβορί των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία και για την τύχη που θα είχε ο τούρκος πρόεδρος εάν είχε απέναντί του ως υποψηφίους τους Εκρέμ Ιμάμογλου, Μεράλ Ακσενέρ, Μασνούρ Γιαβάς και Κεμάλ Κιλιντσάρογλου.

Από την δημοσκόπηση προκύπτει ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θα συντριβεί απέναντι στον Ιμάμογλου, θα χάσει και από την Ακσενέρ και τον Γιαβάς και μπορεί να κερδίσει μόνον με αντίπαλο τον Κιλιοντσάρογλου.

Συντριβή Ερντογάν απέναντι σε Ιμάμογλου – Γιαβάς

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ιστότοπο ahvalnews.com η δημοσκόπηση δείχνει ότι  ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου και ο δήμαρχος της Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς θα μπορούσαν και οι δύο να νικήσουν τον Ερντογάν σε προεδρικές εκλογές με διαφορά άνω του 10%.

Ο διευθυντής της Metropoll Οζέρ Σενκάρ δήλωσε ότι και οι δύο δήμαρχοι θα πετύχαιναν άνετη νίκη κόντρα στον Ερντογάν, επικαλούμενος την δημοσκόπηση που έκανε η εταιρία τον Απρίλιο και στην οποία συμμετείχαν 1.752 άτομα.

Χάνει και από Ακσενέρ, κερδίζει μόνον τον Κιλιντσάρογλου

Επίσης, και η επικεφαλής του ακροδεξιού «Καλού Κόμματος» Μεράλ Ακσενέρ, θα μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές ενάντια στον Ερντογάν με διαφορά 4 ποσοστιαίων μονάδων.

Ωστόσο, ο Ερντογάν θα μπορούσε να επανεκλεγεί εάν ο υποψήφιος αντίπαλός του ήταν ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP). Ο Ερντογάν θα κέρδιζε πιθανόν με διαφορά σχεδόν 3 ποσοστιαίων μονάδων, σύμφωνα με τη Metropoll.

Η Τουρκία αναμένεται να διεξάγει προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές το 2023. Η στήριξη προς τον Ερντογάν μειώνεται σταθερά τον τελευταίο χρόνο σε όλες τις δημοσκοπήσεις, εν μέσω της βαθιάς οικονομικής κρίσης, της καθίζησης της λίρας, και της κακής διαχείρισης της πανδημίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr