δημοσκόπηση ALCO

Μεγάλο προβάδισμα στην ΝΔ , που αγγίζει τις 13 μονάδες, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και συντριπτική υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη έαντι του Αλέξη Τσίπρα δίνει η δημοσκόπηση της ALCO για το Open που παρουσιάστηκε απόψε.

Προβάδισμα 13 μονάδων για την ΝΔ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, η ΝΔ κρατά σταθερά μεγάλο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου (36,9% για τη Νέα Δημοκρατία με οριακή μείωση από το 37,2% του Μαΐου, έναντι 24% για τον ΣΥΡΙΖΑ). Στην πρόθεση ψήφου καταγράφεται ανάλογη εικόνα με αυτήν της δημοσκόπησης της ALCO τον περασμένο μήνα με εξακομματική Βουλή.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ισχυρό προβάδισμα διατηρεί ο Κυριάκος Μητσαοτάκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα, στο ερώτημα για το ποιον εμπιστεύονται οι πολίτες ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό με τη διαφορά να παραμένει μεγάλη μεταξύ τους. Συγκεκριμένα 39% των ερωτηθέντων απαντά θετικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη (έναντι 41% τον Μάιο) και 22% για τον Αλέξη Τσίπρα.

Ωστόσο, στην έρευνα καταγράφεται ανασφάλεια στην καθημερινότητα των πολιτών απ’ ότι πριν τρία χρόνια αλλά και έντονη δυσαρέσκεια για το νέο εργασιακό νμομοσχέδιο και τη διαχείριση της πανδημίας.

Ανασφάλεια στην καθημερινότητα νιώθει ένας στους δύο πολίτες

Έντονο είναι το αίσθημα της ανασφάλειας για την καθημερινότητα, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, με σχεδόν έναν στους δύο ερωτηθέντες (48%) να απαντούν ότι νιώθουν λιγότερο ασφαλείς απ’ ότι πριν τρία χρόνια.

Δυσαρέσκεια με τη διαχείριση της πανδημίας

Σε ερώτημα της έρευνας σχετικά με την ικανοποίηση των πολιτών από τα τα μέτρα και τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, το 32% των ερωτηθέντων εμφανίζεται λίγο ικανοποιημένο, το 22% καθόλου, το 30% αρκετά και μόλις το 12% πολύ ικανοποιημένο. 

Παράλληλα το 46% των ερωτηθέντων σημείωσε πως πρέπει να καταργηθούν οι περιορισμοί για τους εμβολιασμένους και να ισχύουν μόνο για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Αγκάθι το νέο εργασιακό

Όπως αποτυπώνεται από την έρευνα, το νέο εργασιακό που την περασμένη εβδομάδα υπερψηφίστηκε από τη κυβέρνηση στη Βουλή, φαίνεται ότι ήδη συγκεντρώνει αντιδράσεις στους πολίτες καθώς το 55% των ερωτηθέντων κρίνει ως αρνητική εξέλιξη για τους εργαζόμενους τη δυνατότητα που φέρνει το νομοσχέδιο για δυνατότητα διευθέτησης ωραρίου με ατομική συμφωνία εργοδότη και εργαζόμενου.

Αναλυτικά η δημοσκόπηση

alco_01_1.png

alco_02_1.png

alco_03_1.png

alco_04_1.png

alco_05_1.png

alco_07_1.png

alco_09_1.png

alco_09a.png

alco_08_1.png

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr