Δημοσκόπηση A:LCO

Ευρύ και άνετο προβάδισμα 15,1 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την δημοσκοπηση της εταιρείας Alco για το OPEN.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει 39% έναντι 23,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 5,9%, το ΚΚΕ με 5,7%, η Ελληνική Λύση με 4,1% και το ΜέΡΑ25 με 2,7%.

Alco, δημοσκόπηση

Alco, δημοσκόπηση

Στην ερώτηση περί καταλληλότερου πρωθυπουργού, πλήρης είναι η υπεροχή του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, με 45% έναντι 30% που απαντά «κανέναν» και 21% που απαντά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα.

Alco, δημοσκόπηση

To ποσοστό των πολιτών που δηλώνουν ότι θα εμβολιαστούν αμέσως μόλις γίνει διαθέσιμο και για τους ίδιους το εμβόλιο κατά του κορονοϊού έχει αυξηθεί εντυπωσιακά τον Ιανουάριο σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του Δεκεμβρίου και έχει φθάσει στο 48%.

Alco, δημοσκόπηση

Το 48% των πολιτών δηλώνουν μη ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, έναντι 43%, που δηλώνουν ικανοποίηση.

Alco, δημοσκόπηση

Το 44% των ερωτηθέντων κρίνει ότι στον πρόσφατο ανασχηματισμό έπρεπε να γίνουν άλλες και περισσότερες αλλαγές, ενώ το 18% κρίνει ότι αυτές που έγιναν ήταν οι σωστές.

Alco, δημοσκόπηση

Πηγή: economico.gr