Δημοσκόπηση GPO: Στο 7,8% αυξήθηκε η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ,

Στο 7,8% βρίσκεται η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία της GPO και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, το 32,5% των ερωτηθέντων επιλέγει τη Νέα Δημοκρατία, ενώ το 24,7% τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση παραμένει σταθερά το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής με 11,4% ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 4%, το ΜΕΡΑ25 με 2,1%, οι Έλληνες για την Πατρίδα με 1,7% και η Εθνική Δημιουργία με 1,5%.

Άλλο κόμμα επιλέγει το 3,9%, λευκό το 1,2% των συμμετεχόντων ενώ το 1,9% δηλώνει πως δε θα ψηφίσει.

Σε προηγούμενη δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύθηκε στα «Νέα Σαββατοκύριακο» στις 27 Αυγούστου, δηλαδή προτού καν συμπληρωθεί ένας μήνας, με την ίδια μεθοδολογία, η ΝΔ είχε ποσοστό 31,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ 25,1%. Τρίτο κόμμα ήταν το ΠΑΣΟΚ με 12,1% και ακολουθούσαν ΚΚΕ με 5,7%, Ελληνική Λύση με 4,8% και ΜΕΡΑ25 με 2,1%.

Στο διάστημα που μεσολάβησε από τις 27 Αυγούστου, η ΝΔ φαίνεται να έχει ανακτήσει το χαμένο έδαφος. Το ποσοστό που δίνουν οι πολίτες στο κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη αυξήθηκε στο 32,5% από 31,4%. Την ίδια περίοδο το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να μειώνεται ελαφρώς από το 25,1% στο 24,7%, με τη διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων να διευρύνεται μιάμιση μονάδα.

Μητσοτάκης – Τσίπρας 46,1% – 31%

Στην ίδιο δημοσκόπηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 46,1% στην καταλληλότητα για τον πρωθυπουργό, ενώ ο κ. Τσίπρας συγκεντρώνει 31%.

Παράλληλα, το 51,4% κρίνει θετικά/ μάλλον θετικά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ενώ το 45,3% αρνητικά/ μάλλον αρνητικά. Ένα 3,3% απάντησε πως «Δεν γνωρίζει/ Δεν απαντά».

Σε επιμέρους τομείς θετικά εκλαμβάνονται τα μέτρα αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης από το 51,1 του εξεταζόμενου πληθυσμού ενώ θετικά κρίνονται οι χειρισμοί της κυβέρνησης τόσο στο μέτωπο του Μεταναστευτικού με 55,5 όσο και σε αυτό των ελληνοτουρκικών σχέσεων 62,9 που αναδεικνύεται σε προνομιακό πεδίο άσκησης πολιτικής για την κυβέρνηση αφού σε σύγκριση με μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 54,6 την εμπιστεύεται περισσότερο.

Παρά την έντονη κριτική που ασκείται για τα ζητήματα της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας, η κυβέρνηση της Ν.Δ επιλέγεται από το 48,1 έναντι 31,2 που προτιμά μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την αποτελεσματικότερη διαχείρισή τους. Αντίστοιχες με μικρές διαφοροποιήσεις είναι οι επιλογές των πολιτών που αφορούν τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος.

ΠΗΓΗ: Εημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr