Στην κορυφή των προβληματισμών των πολιτών βρίσκεται η ακρίβεια, σύμφωνα με το β’ μέρος της μεγάλης μηνιαίας δημοσκόπησης της MARC για τον ΑΝΤ1, με τους πολίτες να εμφανίζονται απαισιόδοξοι σχετικά με την πορεία του οικογενειακού προϋπολογισμού λόγω των ανατιμήσεων.

Αναλυτικά, σον αφορά τη νέα χρονιά, οι πολίτες φαίνεται πως δεν βλέπουν θετικές εξελίξεις τόσο στα οικονομικά του νοικοκυριού τους, όσο και στην οικονομία της Ελλάδας, καθώς το 48,3% πιστεύει πως τα οικονομικά τους θα ναι χειρότερα και το 51,3% πιστεύει πως το ίδιο, θα ισχύσει και για την οικονομία της χώρας. Θετική εξέλιξη μέσα στο 2022, βλέπει το 58% των πολιτών όσον αφορά την πορεία της πανδημίας.

Σχετικά με την ενεργειακή κρίση, περίπου 8 στους 10 πιστεύουν ότι δεν είναι κάτι περιστασιακό και θα διαρκέσει περισσότερο.

Η ακρίβεια είναι ένα ακόμη ζήτημα που απασχολεί πολύ τους πολίτες με την αύξηση στις τιμές του ρεύματος να προβληματίζει το 55%, και τη δευτερη θέση να παίρνει η αύξηση στα αγαθά, τρόφιμα και είδη σούπερ μάρκετ με 52%. Καύσιμα αλλά και πετρέλαιο θέρμανσης είναι στις επόμενες θέσεις με 40,8% και 37,4% αντίστοιχα.

Με πολύ μικρή διαφορά, το 49% των πολιτών πιστεύουν πως τα μέτρα για την ακρίβεια έχουν τη σωστή κατεύθυνση, όμως 8 στους 10 κρίνουν τα μέτρα ανεπαρκή για την καταπολέμησή της.

Τέλος το 58% των πολιτών πιστεύει πως θα μπορούσαν να δοθούν περισσότερα, ενώ το 31,9% πως έχουν δοθεί τόσα όσα αντέχει ο προϋπολογισμός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr