Μία ακόμα δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της Marc για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, έρχεται στη δημοσιότητα περίπου 10 ημέρες πριν από τις εκλογές.

Και σε αυτή την έρευνα, φαίνεται ότι η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, αν και το έργο της κυβέρνησης για περισσότερους από τους μισούς ερωτηθέντες δεν αξιολογήθηκε θετικά.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32,4% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στο 26,3%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 9% και το ΚΚΕ με 6%. Το ΜέΡΑ25 συγκεντρώνει 3,3%, η Ελληνική Λύση 3,2% την ώρα που το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 10,5%.

Πρόθεση ψήφου

Παρά το προβάδισμά της, πάντως, η κυβέρνηση δεν αξιολογείται θετικά από την πλειοψηφία των ερωτηθέντων στην έρευνα. Συγκεκριμένα, το 53,5% αξιολογεί αρνητικά ή μάλλον αρνητικά το κυβερνητικό έργο, σε αντίθεση με το 46,1% που έχει θετική άποψη.

Υπεροχή Μητσοτάκη

Στο ερώτημα «ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιτεύεστε πρισσότερο», ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να προηγείται με 36,9% έναντι 24,9% του Αλέξη Τσίπρα. Η έκπληξη είναι ότι ο κ. Κουτσούμπας με 5,6% ξεπερνά τον κ. Ανδρουλάκη που συγκεντρώνει 5,4%. Ακολουθούν οι κ. Βαρουφάκης και Βελόπουλος με 3,6% και 3,0% αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr