Κέρδη άνω των δύο μονάδων στην πρόθεση ψήφου για τη ΝΔ ενόψει ευρωεκλογών κατέγραψε η δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Mega.

Στην εκτίμηση ψήφου το κυβερνόν κόμμα είναι στο 32,3%, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 35% στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, με τον Στέφανο Κασσελάκη στο 9%. Με νέα άνοδο ποσοστών εμφανίζεται στη δημοσκόπηση και ο ΣΥΡΙΖΑ – στο 15,4% στην εκτίμηση ψήφου έναντι 15,1% τον Μάρτιο, ενώ το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την πτωτική δημοσκοπική πορεία με απώλεια άλλης μίας μονάδας και πλέον μένει στο 12%.

MetronForum2_0_Apr24_Mega_cards-23

Σε ό,τι αφορά την τέταρτη θέση, η Metron Analysis δείχνει το ΚΚΕ σε μονοψήφιο ποσοστό αλλά μπροστά από την Ελληνική Λύση που εμφανίζει απώλειες σχεδόν 1,5 μονάδων στην συγκεκριμένη μέτρηση. Πλην της Νίκης και των Σπαρτιατών, όλα τα κόμματα της δεξιάς πέραν της ΝΔ καταγράφουν απώλειες. Είναι χαρακτηριστικό ότι το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου χάνει μία μονάδα και πέφτει στο 1,4%.

MetronForum2_0_Apr24_Mega_cards-28

Ενδιαφέρον για την ευρω-κάλπη

Έχει ενδιαφέρον ότι η εταιρεία – που είχε καταγράψει τους Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου στο 0,8% τον Μάρτιο – τους βρήκε τώρα στο 1,6%. Οριακές απώλειες εμφανίζει η Πλεύση Ελευθερίας, παρά το γεγονός ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου εμφανίζεται τρίτη στην δημοφιλία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, μετά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης μένει στην τέταρτη θέση και ο Στέφανος Κασσελάκης ξεπέρασε τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Παράλληλα, ανεβαίνει το ενδιαφέρον για τις ευρωεκλογές – φτάνει πλέον το 66% από 61% τον Μάρτιο, ενώ οι πολίτες απορρίπτουν το αφήγημα της κυβέρνησης περί κινδύνου για τη σταθερότητα της χώρας ανάλογα με το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης.

Πηγή: economico.gr