Την ισχυρή στήριξη των πολιτών στη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την ίδρυση στην Ελλάδα μη κρατικών μη κερδοσκοπικών ΑΕΙ καταγράφει δημοσκόπηση της Opinion Poll που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Action24.

Συγκεκριμένα, το 54,1% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της ίδρυσης μη κρατικών μη κερδοσκοπικών ΑΕΙ στην Ελλάδα, ενώ κατά της κίνησης αυτής τάσσεται το 41,3% και υπάρχει και ένα 4,6% που δεν γνωρίζει ή δεν επιθυμεί να απαντήσει. Με απλά λόγια, το «ναι» στην ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ υπερισχύει καθαρά του «όχι».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης το 51,3% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι μέσω των μη κρατικών πανεπιστημίων, η Ελλάδα μπορεί να γίνει εκπαιδευτικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής, ενώ το 58,6% λέει ότι η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να συγκρατήσει την έξοδο χιλιάδων νέων για σπουδές στο εξωτερικό.

Σε ό,τι αφορά την κομματική προέλευση του «ναι» στα μη κρατικά ΑΕΙ, το χαμηλότερο ποσοστό καταγράφηκε μεταξύ των ψηφοφόρων του ΚΚΕ και της Νίκης – στο 17,2% – και μετά κατά σειρά στον ΣΥΡΙΖΑ, στην Πλεύση Ελευθερίας και στην Ελληνική Λύση. Πλειοψηφία υπέρ του «ναι» διαπιστώνεται στη ΝΔ (73,4%) και στο ΠΑΣΟΚ(52,5%).

Ενδιαφέρον είναι το χάσμα των γενεών που κατέγραψε η Opinion, αφού οι νέοι από 17 ως 29 ετών εμφανίζονται να μην επιθυμούν την δημιουργία μη κρατικών πανεπιστημίων, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες. Πάντως, το 52,5% του δείγματος εκτιμά ότι η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων θα συμβάλει στην αναβάθμιση των δημοσίων ΑΕΙ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr