Δημοσκόπηση Opinion Poll: Πιστοποίηση κυριαρχίας ΝΔ και Μητσοτάκη

Την κυριαρχία της ΝΔ στο πολιτικό σκηνικό πιστοποίησε για άλλη μια φορά η δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion Poll για λογαριασμό του Action24.

Από την άλλη, στη… μάχη για τη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει να σταθεροποιείται, ενώ το ΠΑΣΟΚ πέφτει τρίτο και τέταρτη δύναμη καταγράφεται η Ελληνική Λύση. Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μοιάζει να… παίζει άνευ αντιπάλου στην δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελλάκης, δεν φαίνεται να πείθει σχετικά με τις εξηγήσεις που δίνει για τις επιχειρήσεις του.

Κυριαχία ΝΔ

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στην εκτίμηση ψήφου των ευρωεκλογών, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 34,4%, έχοντας διαφορά 21 ποσοστιαίων μονάδων από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καταγράφει ποσοστό 13,4%. Τρίτο είναι το ΠΑΣΟΚ με 12,5% και ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 10,1%, το ΚΚΕ με 9,4% και η Νίκη με 4,3%. Μια ανάσα από το όριο εισόδου στη Βουλή είναι το κόμμα «Δημοκράτες» του Ανδρέα Λοβέρδου (2,9%), όπως και η Πλεύση Ελευθερίας.

dimoskopisi-opinion-15
dimoskopisi-opinion-16

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, η ΝΔ είναι μπροστά με 27,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερος με 10,8%, το ΠΑΣΟΚ τρίτο με 10%, η Ελληνική Λύση τέταρτη με 8,1% και το ΚΚΕ πέμπτο με 7,6%. Δημοκράτες και Πλεύση κινούνται στο 2,4%, ενώ οι αναποφάσιστοι είναι στο 19,7%.

dimoskopisi-opinion-13
dimoskopisi-opinion-14

«Ναρκοπέδιο» οι ευρωεκλογές

Σχεδόν ένας στους δύο (ποσοστό 49%) δηλώνει ότι είναι πολύ πιθανό να ψηφίσει άλλο κόμμα από εκείνο που ψήφισε στις βουλευτικές εκλογές, ενώ το 45,5% δηλώνει ότι είναι λίγο ή καθόλου πιθανό να ψηφίσει άλλο κόμμα. Επίσης, το 38,5% θέλει να στείλει μήνυμα προειδοποίησης στην κυβέρνηση και στο κόμμα, το 25,2% θέλει να στηρίξει το κόμμα του, το 19,4% θέλει να αποδοκιμάσει την κυβέρνηση, ενώ το 8,9% θέλει να στηρίξει την κυβέρνηση. Τέλος, το κριτήριο που θα επηρεάσει την ψήφο των ευρωεκλογών είναι κατά μείζονα λόγο η εσωτερική επικαιρότητα (36,9%), οι πολιτικές θέσεις των κομμάτων (28,2%), τα ευρωπαϊκά θέματα (16,9%).

dimoskopisi-opinion-11
dimoskopisi-opinion-12

dimoskopisi-opinion-10

Δημοφιλία

Όσον αφορά στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στην πρώτη θέση με 37,6%, δεύτερος είναι ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με 33,7%, ενώ τρίτος είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος με 29,8%, αφήνοντας στην τέταρτη θέση τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη (28,9%). Ακολουθούν η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου (28,4%), ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος (27,6%), ενώ πιο πίσω, βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, με 23,2%.

dimoskopisi-opinion--8
dimoskopisi-opinion-9

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 62,5% δηλώνει διόλου ικανοποιημένο από τις εξηγήσεις του Στέφανου Κασσελάκη για την επιχειρηματική του δραστηριότητα.

dimoskopisi-opinion-5

Καμπανάκια

Από εκεί και πέρα, η δημοσκόπηση δείχνει ότι υπάρχουν και δύο «καμπανάκια» για την κυβέρνηση, καθώς η ακρίβεια παραμένει το νούμερο ένα πρόβλημα των πολιτών και το 82% αναφέρει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπισή της, ενώ το σημαντικό 70,3% δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη διαλεύκανση της τραγωδίας των Τεμπών.

dimoskopisi-opinion-1

dimoskopisi-opinion-3

dimoskopisi-opinion-4

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr