Ανακάμπτει η ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ, σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση, που είχε γίνει λίγες μέρες μετά το δυστύχημα στα Τέμπη.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που παρουσιάσθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, η ΝΔ καταγράφει άνοδο κατά μία ποσοστιαία μονάδα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να παραμένει σταθερός στο ποσοστό που είχε καταγραφεί και στην προηγούμενη δημοσκόπηση, και σύμφωνα με την εταιρεία η ΝΔ «σβήνει» το ένα τρίτο της απώλειας που είχε μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Έτσι, η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα (με αναγωγή επί των εγκύρων) φθάνει τις 5 ποσοστιαίες μονάδες, έναντι 4, στα μέσα Μαρτίου, με τη ΝΔ να παίρνει 31% έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ (από 30% και 26%, αντίστοιχα).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, με αναγωγή επί των εγκύρων, τα κόμματα λαμβάνουν: ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής 10%, ΚΚΕ 6%, Ελληνική Λύση 4%, ΜεΡΑ25 4%, Εθνικό Κόμμα Έλληνες 3,5%, Αλλο 4%, ενώ οι αναποφάσιστοι και εκείνοι που επέλεξαν να μην απαντήσουν στο ερώτημα φτάνουν το 11,5%.

Πρόθεση ψήφου

Η πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις καταγράφει τα εξής ποσοστά ανά κόμμα: ΝΔ 29,5, ΣΥΡΙΖΑ 25, ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής 9.5, ΚΚΕ 5,5, Ελληνική Λύση 3,5, ΜεΡΑ25 3,5, Εθνικό Κόμμα Έλληνες 3, Άλλο 4, Λευκό/άκυρο/αποχή: 5 και Αναποφάσιστοι/ Δεν απαντώ: 11,5.

Πρόθεση με αναγωγή επί των εγκύρων

Συντριπτική υπεροχή της ΝΔ στην παράσταση νίκης

Στην παράσταση νίκης, πάντως, δηλαδή στην ερώτηση «ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσετε, ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα βγει πρώτο;», η ΝΔ διατηρεί και αυξάνει τη συντριπτική της υπεροχή. Λαμβάνει 52 ποσοστιαίες μονάδες (έναντι 48 στα μέσα Μαρτίου), ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει 28 μονάδες (έναντι 27 στην προηγούμενη δημοσκόπηση), ενώ η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα φτάνει πλέον στις 24 μονάδες.

Παράσταση νίκης

36% καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Επιπλέον, στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για το αξίωμα του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 36 μονάδες, έναντι 25 του Αλέξη Τσίπρα, που παίρνει μόλις μια μονάδα παραπάνω από τον τρίτο που είναι ο «Κανένας» και καταγράφει 24 μονάδες. Το 11% των ερωτηθέντων απάντησε ότι καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης.

καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Τι κυβέρνηση θα προτιμούσατε

To 38% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα ήθελε κυβέρνηση ΝΔ ή με βασικό κορμό τη ΝΔ, ενώ κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι θα ήθελε το 30% των ερωτηθέντων.

Κυβέρνηση συνεργασίας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr