Άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία για το πολιτικό σκηνικό της χώρας προκύπτουν από τη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας PULSE για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, προβάδισμα 8,5 εκατοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση, καθώς στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 32%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,5%, το Κίνημα Αλλαγής με 14%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λϋση με 4,5% και το ΜεΡΑ25 με 3%.

Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 56% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 38%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 25%, ενώ «κανένας από τους δύο» απαντά το 33%.

Ως προς το ερώτημα για το πότε είναι καλύτερο να διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές το 45% απαντά το 2023, το 30% λέει μέχρι το φετινό καλοκαίρι και το 16% μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Κατά τα λοιπά, το 77% των ερωτηθέντων εκφράζει προβληματισμό για την επίδραση του πολέμου στην Ουκρανία στην καθημερινότητά του, το 85% δηλώνει προβληματισμένο από τις ανατιμήσεις και την ακρίβεια, το 65% δηλώνει ανήσυχο για τους λογαριασμούς του ρεύματος και του φυσικού αερίου και το 83% ζητά επιπλέον μέτρα από την κυβέρνηση για τη στήριξη των νοικοκυριών.

Ολόκληρη η δημοσκόπηση ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr