Στο 6,5% διαμορφώνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, (με τάση προς το 7%) σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Από την ίδια δημοσκόπηση προκύπτουν και τα ακόλουθα ευρήματα:

Μετά τις κάλπες… η επόμενη μέρα

Η δημοσκόπηση ξεκινά με το ερώτημα για… την επόμενη μέρα. Τι περιμένουν οι ψηφοφόροι για αυτοδύναμη ή κυβέρνηση συνεργασίας. Τα στοιχεία που αναδεικνύει η Pulse αφορούν τόσο το σενάριο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας και το ενδεχόμενο να μην επιτευχθεί συμφωνία και να πάμε σε νέες εκλογές, πιθανότατα στις 2 Ιουλίου.

PulseΔ

Pulse

Προβάδισμα Μητσοτάκη στις προτιμήσεις για πρωθυπουργός

Ένα σημαντικό ερώτημα, το οποίο τίθεται και ως το βασικό δίλημμα της κάλπης για την 21η Μαΐου, ειναι οι προτιμήσεις των ψηφοφόρων στο ποιον θέλουν να έχουν πρωθυπουργό.

Στο συγκεκριμένο ερώτημα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί σαφές προβάδισμα με 38%, έναντι 27% του Αλέξη Τσίπρα και 8% του Νίκου Ανδρουλάκη. Σημαντικό ποσοστό καταλαμβάνει και η απάντηση «κανένας», με 20%.

Pulse

Pulse

Στο 6,5% η διαφορά με αναγωγή επί των εγκύρων

Το βασικό στοιχείο κάθε δημοσκόπησης είναι τα ποσοστά. Η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζεται αναμφισβήτητα πρώτη, παγιώνοντας μία διαφορά άνω του 6% από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στη συγκεκριμένη έρευνα, η διαφορά στην αναγωγή επί των εγκύρων διαμορφώνεται στο 6,5%.

Pulse

Pulse

Pulse

Το πρώτο σενάριο εκτίμησης για αναποφάσιστους και έδρες

Η ψήφος των αναποφάσιστων είναι ικανή να καθορίσει το τελικό αποτέλεσμα, ακόμη και στα απόλυτα νούμερά του, καθώς το 12% του εκλογικού σώματος δεν έχει καταλήξει ακόμα στην προτίμησή του.

Το πρώτο σενάριο «βάζει» τη Νέα Δημοκρατία με 120 έδρες στη Βουλή και το ΠΑΣΟΚ με 34, κάτι που σημαίνει ότι μία πιθανή μεταξύ τους συνεργασία, δίνει σχηματισμό κυβέρνησης ,με 154 βουλευτές.

Σημειώνεται ωστόσο, ότι σχεδόν οι μισοί από τους αναποφάσιστους δεν έχουν καταλήξει ούτε στο πού είναι πιο κοντά και ως εκ τούτου, το τελικό αποτέλεσμα ενδέχεται να έχει διαφορές.

Pulse

Pulse

Pulse

Pulse

Το δεύτερο σενάριο για αναποφάσιστους και έδρες

Στο δεύτερο σενάριο για την πιθανή κατανομή των αναποφάσιστων και την κατανομή των εδρών, η Νέα Δημοκρατία μπαίνει στη Βουλή με 118 έδρες και το ΠΑΣΟΚ με 35 έδρες. Και στη δεύτερη περίπτωση υπάρχει μαθηματική πιθανότητα για σχηματισμό κυβέρνησης, με 153 έδρες συνολικά.

Pulse

Pulse

Pulse

Πηγή: economico.gr