Δημοσκόπηση της GPO: «μάχη για τρεις» στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ

Δημοσκόπηση της GPO “βγάζει” «μάχη για τρεις» στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, με τον Ανδρέα Λοβέρδο να διατηρεί προς το παρόν προβάδισμα 

Ανάμεσα στους συνολικά έξι υποψηφίους που διεκδικούν την προεδρία του κόμματος, – σύμφωνα πάντα με αυτή τη δημοσκόπηση – διακρίνονται δύο «ταχύτητες» οι οποίες, αν επιβεβαιωθούν και στην κάλπη, οδηγούν σε δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας χωρίς ωστόσο να μπορεί να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα για το ποιοι δύο από τους τρεις «ισχυρούς» θα είναι αυτοί που θα δώσουν την τελική μάχη.

Προβάδισμα Ανδρέα Λοβέρδου

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρειη έρευνα της εταιρείας που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Τα Νέα», προβάδισμα προς το παρόν φαίνεται να έχει ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος μάλισταξεκινά από πλεονεκτική θέση τόσο ανάμεσα στους ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής όσο και ανάμεσα στους πολίτες που προτίθενται να ψηφίσουν στην εσωκομματική διαδικασία της 5ης Δεκεμβρίου. Ακολουθούν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Νίκος Ανδρουλάκης, με την έρευνα να δείχνει πως η διαφορές είναι τόσο μικρές που καθιστά αβέβαιο ποιοι θα αποτελέσουν την τελική δυάδα.

Τα ποσοστά και η δεύτερη «ταχύτητα» της κούρσας

Την δεύτερη «ταχύτητα» της κούρσας αποτελούν οι Παύλος Χρηστίδης, Παύλος Γερουλάνος και Χάρης Καστανίδης οι οποίοι συγκεντρώνοντας μονοψήφια ποσοστά, είναι πιθανόν να αποτελέσουν ρυθμιστές της διαδικασίας με την στάση που θα κρατήσουν σε περίπτωση που δεν περάσουν στον β’ γύρο.

  • Ειδικότερα στην «δεξαμενή» των πιθανών ψηφοφόρων, ο Ανδρέας Λοβέρδος καταγράφει ποσοστό 28,8% (27,2% στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ), ο Γιώργος Παπανδρέου 25,2% (25,8%), ο Νίκος Ανδρουλάκης 24,7% (25,4%), ο Παύλος Χρηστίδης 6,2% (6,2%), ο Παύλος Γερουλάνος 4,3% (4,3%) και ο Χάρης Καστανίδης 4,1% (3,7%).

Από αυτούς, ο Ανδρέας Λοβέρδος, καταγράφει καλύτερη εικόνα και στην προοπτική που μπορεί να προσδώσει στο Κίνημα Αλλαγής, μέσα από αύξηση της εκλογικής δύναμης του κόμματος.

Συγκεκριμένα όπως αποτυπώνει η δημοσκόπηση ο κ. Λοβέρδος συγκεντρώνει το 30,4% των πολιτών που προτίθενται να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές και οι οποίοι κρίνουν πως θα αυξήσει τα ποσοστά των κομμάτων. Ακολουθεί ο κ. Παπανδρέου με 25,6%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 20%, ο Παύλος Χρηστίδης με 4,3%, ο Παύλος Γερουλάνος με 4% και ο Χάρης Καστανίδης με 3,7%.

Ποιός είναι ο “πιό κατάλληλος”

Όσον αφορά στην καταλληλότητα για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, ο Ανδρέας Λοβέρδος, μεταξύ των πολιτών που προτίθενται πως θα ψηφίσουν, προηγείται με 32,4% και ακολουθούν, Παπανδρέου με 24,6%, Ανδρουλάκης με 23,9%, Χρηστίδης με 5,3%, Γερουλάνος με 4% και Καστανίδης με 3,9%. Από την άλλη, ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ προβάδισμα διατηρεί και πάλι ο Ανδρέας Λοβέρδος με 30,2% έναντι των Παπανδρέου με 27,1%, Ανδρουλάκη με 24,5%, Χρηστίδη με 5,4%, Γερουλάνου με 3,9% και Καστανίδη με 3,5%.

Την ίδια ώρα θετικές γνώμες σε ποσοστό 82,5% συγκεντρώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης, ακολουθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος 80,1% και οι Χρηστίδης, Καστανίδης, Γερουλάνος και Παπανδρέου με 63,3%, 60,9% 57,6% και 53,1% αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr