Ακρίβεια, ελληνοτουρκικά, εγκληματικότητα και Ουκρανία απασχολούν τους πολίτες

Τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες παρουσιάζει νέα δημοσκόπηση της MARC για τον ΑΝΤ1. Σύμφωνα με τα ευρήματα, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ανησυχεί για την ακρίβεια και τον δύσκολο χειμώνα σε ποσοστό 84,5% ενώ ακολουθούν τα ελληνοτουρκικά με ποσοστό 44,1% και η εγκληματικότητα με ποσοστό 37,8% και ο πόλεμος στην Ουκρανία με 34%.

 

Σχετικά με την κύρια αιτία των ανατιμήσεων το 57,1% απάντησε ότι οφείλεται στην ενεργειακή κρίση και τον πόλεμο και το 40% στην κυβερνητική πολιτική.

Σε σχέση με το πώς αξιολογούν οι πολίτες τα μέτρα στήριξης το 39,8% υποστηρίζει ότι δεν αποτελούν βοήθεια, το 39,1% τα χαρακτηρίζει μικρή αλλά αναγκαία βοήθεια, ενώ το 20,2% των ερωτηθέντων λένε ότι είναι σημαντική βοήθεια.

Ειδικότερα το «καλάθι του νοικοκυριού» το 32,5% το αξιολογεί θετικά και πιστεύει ότι είναι αναγκαίο, το 34,3% το «βλέπει» με κάποιες επιφυλάξεις, ενώ το 29,3% το αξιολογεί αρνητικά και ότι είναι σε λάθος κατεύθυνση.  

Σχετικά με την αυστηροποίηση ποινών για τα σοβαρά εγκλήματα το 93,5% λέει «ναι» και το 5,6% λέει «όχι», ενώ για τη συχνότητα των πολύ σοβαρών εγκλημάτων το 65,8% λέει ότι υπάρχει αύξηση, ενώ το 32,6% υποστηρίζει ότι είναι όπως πριν αλλά προβάλλονται περισσότερο.  

Το 39,5% των πολιτών που ερωτήθηκαν λένε ότι η υπόθεση με τον βιασμό και την εκπόρνευση της 12χρονης στον Κολωνό είναι αυτή που τους έχει συγκλονίσει περισσότερο ενώ ακολουθεί η υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου σε ποσοστό 37,9%. 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr