σοκ πάροχοι

Ανάχωμα στην ενεργειακή καταιγίδα επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση, με τη ΔΕΠΑ να ανακοινώνει σημαντική αύξηση των εκπτώσεων για τις καταναλώσεις Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, οι οποίες σωρευτικά μαζί με τα αρχικά ποσοστά αυξάνονται στο 30%.

Σε μια συγκυρία, που το φυσικό αέριο σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, η ΔΕΠΑ ανακοίνωσε χθες  έκπτωση για τις καταναλώσεις Οκτωβρίου κατά 11 ευρώ η μεγαβατώρα (αντιστοιχεί σε έκπτωση περί το 16%) και για τις καταναλώσεις Νοεμβρίου μείωση 15 ευρώ η μεγαβατώρα.

Συνυπολογίζοντας, όσα έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός για διπλασιασμό του αρχικά αναγγελθέντος ποσοστού 15%, πάμε σε μείωση στα επίπεδα των 26 ευρώ τη μεγαβατώρα.

Χθες, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε νέο κύμα μέτρων στήριξης των νοικοκυριών που πλήττονται σκληρά από τις αυξήσεις “φωτιά” λόγω της ενεργειακής κρίσης. Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν το Σάββατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σενάριο που βρίσκεται στο τραπέζι είναι η αυξημένη επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα, που θα φτάνει στα επίπεδα των 48 ευρώ το μήνα, έναντι 39 ευρώ σήμερα, για τις καταναλώσεις του Δεκεμβρίου, ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι θα αφορά οριζόντια τους πάντες.

Κατά τις ίδιες πηγές, η αύξηση θα ανακοινωθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό λίγο πριν το κλείσιμο της συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr