Η Siemens A.E.και η Siemens Mobility A.E. απέσπασαν από κοινού ένα χρυσό και ένα ασημένιο βραβείο στα φετινά Health & Safety Awards που διοργανώθηκαν από τη Boussias Communications.  Οι διακρίσεις αφορούν τη διαχείριση της υγείας των εργαζομένων και την αναδιαμόρφωση του χώρου εργασίας την περίοδο της Covid-19.

Η Διαχείριση της Υγείας των εργαζομένων κεντρική προτεραιότητα για τη Siemens

Η χρυσή βράβευση της Siemens στην κατηγορία «Υγεία & Ευεξία» είναι αποτέλεσμα του προγράμματος [email protected], μιας σειράς πρωτοβουλιών που βάζουν στο επίκεντρο την ψυχοκοινωνική ευεξία, τη σωματική δραστηριότητα, την υγιεινή διατροφή και την ιατρική περίθαλψη των εργαζομένων.

Μέσω ειδικά διαμορφωμένων workshops, με τη συμβολή και ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων, δημιουργούνται πλάνα δράσεων. Ενδεικτική δράση αποτελούν οι ομιλίες ευαισθητοποίησης που διοργανώνει η εταιρεία και βασίζονται σε ανάγκες που εκφράζονται μέσω της 24ωρης γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης που βρίσκονται στη διάθεση των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Η ενίσχυση της ψυχικής υγείας επιτυγχάνεται εν μέσω της πανδημίας Covid-19, με Virtual Fitness Breaks – για διασκεδαστικά διαλείμματα γυμναστικής όπου εθελοντές με επαγγελματική εμπειρία προπονούν τους εργαζομένους μια φορά την εβδομάδα, καθώς και με το #Stay_Home photo challenge – μέσω του οποίου ενθαρρύνεται η ανάρτηση φωτογραφιών του εργασιακού περιβάλλοντος του σπιτιού των εργαζομένων στα εσωτερικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αναφορικά με τη σωματική ευεξία, η oμάδα τρεξίματος της Siemens αριθμεί 40 μέλη, συμπεριλαμβανομένων και Μαραθωνοδρόμων –τις συμμετοχές των οποίων η εταιρεία επιδοτεί στους ανάλογους αγώνες. Επιπροσθέτως, τις Active Fridays οι εργαζόμενοι πηγαίνουν στο γραφείο με τα αθλητικά τους ρούχα και νωρίς το μεσημέρι ξεκινούν οι αθλητικές δραστηριότητες, ενώ στα Running Weekends συμμετέχει περισσότερο από το 30% των εργαζομένων – ακόμα και συνάδελφοι που δεν είναι μέλη της ομάδας τρεξίματος.

Στο πλαίσιο της Ιατρικής Φροντίδας, η Siemens προσφέρει πλήρες πρόγραμμα ομαδικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης δωρεάν για τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους, ενώ επίσης προσφέρεται δωρεάν προληπτικός έλεγχος με πάνω από 25 εξετάσεις, καθώς επίσης και αντιγριπικός εμβολιασμός, σε όσους το επιθυμούν.

Αναδιαμορφώνοντας το χώρο εργασίας στην περίοδο της Covid-19

Όταν η κρίση της νόσου Covid-19 εμφανίστηκε στα ευρωπαϊκά σύνορα, η Siemens Α.Ε. και η Siemens Mobility Α.Ε δημιούργησαν μια Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων, προκειμένου να δομηθούν άμεσα δράσεις γύρω από τις πτυχές της Υγείας και της Ασφάλειας στο χώρο εργασίας και να παραμείνουν οι εργαζόμενοι υγιείς, ασφαλείς και παραγωγικοί.

Μεταξύ άλλων, οι δράσεις περιλαμβάνουν τη σύνταξη κατευθυντήριων οδηγιών και κανόνων σχετικά με την Covid-19 και τη συνεχή ενημέρωση των εργαζόμενων (μέσω εβδομαδιαίων newsletters, Virtual Open Talks στα οποία συμμετέχει περισσότερο από το 95% των εργαζομένων, Virtual CEO Talks με το Διευθύνοντα Σύμβουλο, τα οποία ενισχύονται με τη χρήση άμεσων εφαρμογών δημοσκόπησης προκειμένου οι εργαζόμενοι να έχουν ενεργή συμμετοχή, καθώς και βίντεο και οδηγίες σχετικά με την πρόληψη της νόσου Covid-19 στις εσωτερικές οθόνες όλης της εταιρείας).

Αναφορικά με την εργασία από το σπίτι, είναι σημαντικό να σημειωθεί πως στη Siemens η πολιτική του Home Office προϋπήρχε της κρίσης της Covid-19, ενώ  για την Υγεία και Ασφάλεια στους χώρους των γραφείων, η εταιρεία έχει θεσπίσει κανόνες και πρακτικές που διασφαλίζουν ότι οι εργαζόμενοι παραμένουν ασφαλείς.

«Η πλήρης υποστήριξη της ψυχικής και σωματικής υγείας των ανθρώπων μας αποτελεί κύριο μέλημα στη Siemens. Η διπλή βράβευση στα φετινά Health & Safety Awards επιβεβαιώνει τη σημαντικότητα των δράσεων που υλοποιούμε. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε και να φροντίζουμε την υγεία των εργαζομένων μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», δήλωσε ο κ. Johann Goettler, Πρόεδρος & CEO της Siemens Α.Ε.

Ο κ. Δήμος Σαπίδης, CEO της Siemens Mobility A.E. ανέφερε: «Η ευεξία των εργαζομένων μας, οι οποίοι αποτελούν την κινητήριο δύναμη της Siemens, αποτελεί πάγια επένδυση. Η χρυσή και ασημένια διάκριση είναι μεγάλη τιμή και ορόσημο για εμάς, καθώς υπογραμμίζει το θετικό αντίκρισμα των προσπαθειών μας».

Οι EHS Officers των εταιρειών Siemens A.E. & Siemens Mobility A.E., κα Ελένη Παπαδοπούλου και κ. Ευάγγελος Γιαννίρης αντίστοιχα, πιστεύουν ότι η διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα και πως οι εταιρικές πρακτικές & τα προγράμματα που εφαρμόζονται στη Siemens θέτουν τον άνθρωπο στο επίκεντρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr