Γαλλία : Διπλός εμβολιασμός κατά του κοροναίού και της γρίπης

Η γαλλική κυβέρνηση συνιστά στους πολίτες να εμβολιάζονται όχι μόνο κατά του κοροναϊού αλλά και κατά της γρίπης στα εμβολιαστικά κέντρα, σε μια προσπάθεια διπλής τόνωσης των εμβολιασμών στη χώρα.

Η εκστρατεία έχει στόχο να εμποδίσει ένα νέο κύμα του κοροναϊού, αλλά και να προλάβει τον συνδυασμό της πίεσης στο σύστημα υγείας με μια επιδημία γρίπης, όπως ανέφερε του υπουργείο Υγείας στο Παρίσι.

Όπως στην Ελλάδα έτσι και στη Γαλλία, τα μέτρα κατά του κοροναϊού κράτησαν σε χαμηλά επίπεδα τα κρούσματα γρίπης και της επακόλουθες νοσηλείες πέρυσι, αλλά επιδημιολόγοι προειδοποιούν ότι αυτόν τον χειμώνα μπορεί να ανακάμψει η γρίπη δεδομένης της μείωσης της συλλογικής ανοσίας ύστερα από μήνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενώ έχουν χαλαρώσει πλέον οι περιορισμοί κατά της πανδημίας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος από τον ταυτόχρονο εμβολιασμό κατά του κοροναϊού και της γρίπης. Όσοι έχουν δικαίωμα για τρίτη, ενισχυτική δόση κατά της COVID-19 στη Γαλλία θα μπορούν να τη λάβουν στο ένα μπράτσο, και το εμβόλιο κατά της γρίπης στο άλλο την ίδια μέρα.

Η Γαλλία προσφέρει ενισχυτική δόση κατά του κοροναϊού προς το παρόν στους άνω των 65 ετών, τις εγκύους, άτομα με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και σε όσους είχαν λάβει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Σε τηλεοπτική του έκκληση την Παρασκευή ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν απηύθυνε ισχυρή σύσταση στους πολίτες να χτυπήσουν… με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια: «Ήδη 10 εκατομμύρια εμβόλια κατά της γρίπης βρίσκονται στα φαρμακεία, και η χορήγησή τους μπορεί να γίνει ταυτόχρονα με τη δόση κατά του κορωνοϊού», είπε.

Η νέα αυτή πρωτοβουλία αναμένεται να τονώσει ξανά την προσπάθεια εμβολιασμού για τις δύο πρώτες δόσεις, πέρα από την ενίσχυση της εκστρατείας για την τρίτη δόση, Μέχρι τώρα η Γαλλία έχει εμβολιάσει πλήρως το 68% του συνολικού της πληθυσμού.

Πηγή: The New York Times

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr