Μακρόν Γαλλία

Με το δραματικό μήνυμα πως «η Γαλλία δέχεται επίθεση», ο Εμμανουέλ Μακρόν δεσμεύτηκε πως η χώρα του δεν θα υποκύψει στην τρομοκρατία των φανατικών ισλαμιστών.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν απευθύνθηκε στο γαλλικό έθνος από την Νίκαια και το σημείο της άγριας δολοφονίας, από την οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι.

Απευθυνόμενος στο γαλλικό έθνος, ο Μακρόν είπε πως «η χώρα μας είναι υπό επίθεση ισλαμιστών τρομοκρατών» και πρόσθεσε ότι «επιτίθενται στη Γαλλία εξαιτίας των αξιών της ελευθερίας και της επιθυμίας της να μην υποκύψει στην τρομοκρατία».

Ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει την ανάπτυξη μεγάλου αριθμού στρατιωτών για την προστασία ευαίσθητων χώρων, όπως οι τόποι λατρείας και τα σχολεία.

Η Γαλλία έχει ήδη αυξήσει τον συναγερμό ασφαλείας στην επικράτειά της στο ανώτατο επίπεδο και όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ η απάντηση της κυβέρνησης στην επίθεση θα είναι σκληρή και αμείλικτη.

Τα πρώτα στοιχεία για την ταυτότητα του δράστη

Την ίδια ώρα, έρευνες για να διαπιστώσει αν ο δράστης της δολοφινικής επίθεσης στην εκκλησία της Νίκαιας βρισκόταν στον κατάλογο των υπόπτων για τρομοκρατία πραγματοποιεί η γαλλική αστυνομία.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης τραυματίστηκε κατά τη σύλληψή του, αλλά είχε τις αισθήσεις του και ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, ενώ κατά τη διάρκεια της σύλληψής του φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ».

Σύμφωνα με πηγή που έχει γνώση των στοιχείων από τις έως τώρα έρευνες, ο δράστης είναι 25 ετών και ονομάζεται Μπραχίμ.

Τα τρία θύματα της άγριας επίθεσης

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, μεταξύ των θυμάτων είναι μια 70χρονη γυναίκα, της οποίας ο δράστης έκοψε το λαιμό μέσα στην εκκλησία.

Ένας άνδρας, ο οποίος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου, ήταν ο νεωκόρος της εκκλησίας, ενώ το τρίτο θύμα, μια γυναίκα γύρω στα 40, μαχαιρώθηκε μέσα στην εκκλησία. Κατάφερε να διαφύγει και να καταφύγει σε ένα γειτονικό μπαρ, όπου όμως λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της.

Κατά τις ίδιες πηγές, υπάρχουν έξι τραυματίες, αλλά ο απολογισμός αυτός είναι προσωρινός.

Πηγή: economico.gr