Δυναμική ανάπτυξη της

Συνεργασία με μεγάλο γερμανικό οίκο που θα αφορά την περαιτέρω ανάπτυξη συστημάτων αυτοματοποιημένων αποθηκών προχώρησε η εισηγμένη εταιρεία “Βογιατζόγλου”.

Με το deal αυτό διευρύνονται οι υφιστάμενες υπηρεσίες που ήδη προσφέρει η εταιρεία σε μια αγορά που αναμένεται να γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη κατά τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας Νίκο Βογιατζόγλου, «μέσα από αυτόματες αποθήκες, οι εταιρείες όχι μόνο περιορίζουν το λειτουργικό τους κόστος, αλλά επιπλέον μπορούν να αυξήσουν την αποθηκευτική τους ικανότητα ανά τετραγωνικό μέτρο, επηρεάζοντας έτσι θετικά την ανταγωνιστικότητά τους. Δεν τίθεται το ερώτημα για το αν θα γίνουν επενδύσεις στην αυτοματοποίηση των αποθηκών, αλλά το πότε αυτές θα γίνουν.

Η συγκεκριμένη αγορά βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης στην Ελλάδα σε σχέση με το εξωτερικό και εμείς προετοιμαζόμαστε συστηματικά (μέσα από την προσφορά ολοκληρωμένων λύσεων προς όφελος των πελατών) ενόψει του σημαντικού όγκου εργασιών που θα προκύψει στο μέλλον. Πιστεύουμε επίσης ότι τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης θα επηρεάσουν θετικά την απόφαση πολλών εταιρειών να προχωρήσουν σε ψηφιοποίηση των εργασιών τους και οι έξυπνες αποθήκες εντάσσονται σε τέτοιου είδους επενδύσεις».

Και στην αγορά χρωμάτων

Πέρα όμως από τις προσδοκίες στο χώρο των «αυτοματοποιημένων αποθηκών» κατά τα επόμενα χρόνια, η Βογιατζόγλου εισήλθε πρόσφατα δυναμικά στην αγορά των χρωμάτων, αντιπροσωπεύοντας τα προϊόντα του αμερικανικού οίκου Benjamin Moore.

Ήδη για το σκοπό αυτό, έχει υπάρξει τοποθέτηση σε 17 σημεία λιανικής πώλησης -μέσα από «Color Studios»- αριθμός που διευρύνεται συστηματικά και η μέχρι τώρα αποδοχή του brand στην Ελλάδα (απευθύνεται στο επάνω κομμάτι της αγοράς) είναι σαφώς ικανοποιητική, όπως δηλώνει χαρακτηριστικά η διοίκηση της εταιρείας.

Η διοίκηση της εισηγμένης ανακοίνωσε ότι «μέχρι τώρα πάμε καλά», «είμαστε ευχαριστημένοι από την πορεία μας στη Ρουμανία» η θυγατρική Beta Woods κατάφερε ήδη να περάσει από πέρυσι σε κερδοφόρο πορεία, αλλά και το ότι «παρακολουθούμε το κλίμα στην αγορά λιανικού εμπορίου».

Η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της εταιρείας ψήφισε, μεταξύ άλλων:

  • Τη διανομή μερίσματος ύψους 0,19 ευρώ, το οποίο θα καταβληθεί στις 11 Ιουλίου. Με βάση την τρέχουσα τιμή της μετοχής κοντά στα επίπεδα των δύο ευρώ, η μικτή μερισματική απόδοση κυμαίνεται γύρω στο 9,5%.
  • Την αλλαγή της επωνυμίας της εταιρείας από “Βογιατζόγλου Systems” σε “Βογιατζόγλου”, λόγω των διευρυμένων πλέον δραστηριοτήτων του ομίλου.

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr