«Μαχαίρι» στους εμβολιασμούς κυβερνητικών παραγόντων βάζει το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τις αντιδράσεις και τις επιθέσεις της αντιπολίτευσης αλλά και καταγγελίες για αναβολές εμβολιασμών υγειονομικού προσωπικού, προκειμένου να κάνουν το εμβόλιο κάποιοι αξιωματούχοι.

Τέλος στους κατ’ εξαίρεση εμβολιασμούς

Το φρένο στη «συρροή» κυβερνητικών στελεχών για εμβολιασμό, έβαλε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά FM, όπου δήλωσε ότι, δεν θα ισχύσει η λίστα των 126 (ολων των υπουργών, γενικών κλπ). Μέχρι χθες είχαν εμβολιαστεί 66 κυβερνητικά στελέχη και κρατικοί λειτουργοί από την διευρυμένη λίστα που είχε ανακοινώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Όπως όμως σημείωσε η Αριστοτελία Πελώνη, η λίστα κλείνει με αυτά τα 66 άτομα και οι υπόλοιποι «θα εμβολιαστούν με την σειρά τους σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει δώσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για όλο τον πληθυσμό», ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το Μέγαρο Μαξίμου αποδοκιμάζει και τις πανηγυρικές αναρτήσεις υπουργών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή των εμβολιασμό τους.

Εμβολιάστηκαν πρόσωπα σε κρίσιμα πόστα

Μάλιστα η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι «ο συμβολισμός του θέματος εξαντλήθηκε στον εμβολιασμό του πρωθυπουργού και της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας και ολοκληρώνεται σήμερα με τον εμβολιασμό του κ. Κουτσούμπα», συμπληρώνοντας με νόημα ότι ο στόχος ήταν «να εκμπεφθεί το μήνυμα ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή».

Πάντως, η κ. Πελώνη επισήμανε ότι «τα κυβερνητικά στελέχη που εμβολιάστηκαν μέχρι σήμερα, είναι τα κυβερνητικά στελέχη που βρίσκονται σε κρίσιμα πόστα προτεραιότητας για τη λειτουργία της κυβέρνησης. Προφανώς υπάρχουν κρίσιμες λειτουργίες που δεν μπορούν να μπουν στον αυτόματο πιλότο. Σας θυμίζω την περίπτωση του κυρίου Πλακιωτάκη που νόσησε, σκεφτείτε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας θα μπορούσε να ήταν ακυβέρνητο για πολύ μεγάλο καιρό αν δεν είχε αναρρώσει».

Πυρά από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

Η διεύρυνση της λίστας με τους κατ΄ εξαίρεση εμβολιασθέντες, όπως και το θέαμα γνωστών και άγνωστων στο ευρύ κοινό αξιωματούχων που αναρτούσαν φωτογραφίες τους από τα κέντρα εμβολιασμού, δεν πέρασε απαρατήρητη από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα που επιτέθηκε στην κυβέρνηση, με τον ισχυρισμό ότι επιχείρησε να καρπωθεί πολιτικά οφέλη από την έλευση του εμβολίου και την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος. Επίσης και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση για επικοινωνιακό σόου.

Πηγή: economico.gr