κοινό εμβόλιο

Τη στιγμή που η BioNTech εργάζεται επάνω στην παρασκευή ενός ειδικού εμβολίου κατά της παραλλαγής «Όμικρον», ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας είπε χαρακτηριστικά ότι ο κόσμος τώρα είναι καλύτερα προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει μελλοντικές παραλλαγές.

Θα ζούμε τον ιό για τα επόμενα δέκα χρόνια 

«Θα πρέπει να συνηθίσουμε στο γεγονός ότι θα πρέπει να ζήσουμε με τον ιό για τα επόμενα 10 χρόνια», ανέφερε ο Ουγκούρ Σαχίν και πρόσθεσε ότι «πάντα θα υπάρχουν νέες παραλλαγές, αλλά πάντα μαθαίνουμε περισσότερα και προετοιμαζόμαστε καλύτερα».

Moderna: Κοινό εμβόλιο για κοροναϊό και γρίπη

Την ίδια στιγμή, η Moderna. φαρμακευτική και βιοτεχνολογική εταιρεία στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε την ανάπτυξη ενός νέου εμβολίου που θα καταπολεμά ταυτόχρονα τη νόσο Covid-19 όσο και την κοινή γρίπη, ανακοίνωσε.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Στέφαν Μπανσέλ, εκτίμησε ότι το βέλτιστο σενάριο είναι η παραγωγή του εμβολίου αυτού να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Αύγουστο του 2023.

Το λεγόμενο «Παν-εμβόλιο» θα προστατεύει ταυτόχρονα από τη νόσο COVID-19, τη γρίπη, καθώς και άλλες αναπνευστικές ασθένειες.

Πρόσθεσε, δε, ότι η τιμολόγηση αυτού του εμβολίου θα είναι «πολύ παρόμοια» με εκείνη που εφαρμόζεται στο τρέχον εμβόλιο.

Συνεπώς, η απόκτησή του θα είναι εφικτή και από τα λιγότερο εύρωστα κράτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr