Για πρώτη φορά από το καλοκαίρι, οπότε και ήρθει το lockdown, η κυβέρνηση φαίνεται ότι εξετάζει το ενδεχόμενο νεάς ολικής καραντίνας στη χώρα, αν τα μέτρα που λαμβάνονται για το φρενάρισμα της διασποράς του κοροναϊού στην κοινότητα δεν αποδώσουν τα αναμενόμενα.

«Προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο»

Η αποκάλυψη έγινε διά στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι δεν αποκλείεται ένα γενικό lockdown σε όλη τη χώρα. «Προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο. Παίρνουμε τα μέτρα αυτά νωρίς για να μπορέσουμε να έχουμε έναν πιο αισιόδοξο Δεκέμβριο», είπε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε, δε, ότι έχει μεγάλη σημασία η τήρηση των μέτρων για την πορεία της πανδημίας. «Θα σκληρύνουν τα μέτρα αν δεν τα τηρήσουμε», είπε και σημείωσε ότι «δυστυχώς, φαίνεται ότι ο φόβος κινητοποιεί τις κοινωνίες».

«Οι παραφωνίες είναι ικανές να τινάξουν στον αέρα τον σχεδιασμό»

Η αποτελεσματικότητα των μέτρων εξαρτάται από την πιστή τήρησή τους. «Ό,τι περιορίζει την κινητικότητα είναι πιο δραστικό», είπε σχετικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας, ενώ όσον αφορά, τη μη τήρησή τους, είπε ότι «οι παραφωνίες είναι ικανές να τινάξουν στον αέρα τον σχεδιασμό».

Για τι μετακινήσεις από νομό σε νομό, ανέφερε ότι δεν έχει γίνει κάποια εισήγηση από τους ειδικούς, ωστόσο είναι ένα θέμα που εξετάζεται. Για τα σχολεία είπε ότι δεν υπήρχε θέμα διασποράς, γι’ αυτό και δεν έκλεισαν. Ωστόσο, για τα Λύκεια αποφασίστηκε να κλείσουν και να εφαρμοστεί τηλεκπαίδευση σε περιοχές με μεγάλη διασπορά. Σχετικά με τις ΜΕΘ ο κ. Πέτσας είπε ότι υπάρχει μεγάλη πίεση στη Θεσσαλονίκη, στο σύστημα υγείας.

Πηγή: economico.gr